Με ανάρτηση του στο Twitter ο γενικός γραμματέας της Βουλής και στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη, Γιώργος Μυλωνάκης αναφέρεται στη υπόθεση του Σπύρου Πνευματικού, αναδεικνύοντας και μια ακόμη πτυχή της.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Πνευματικός είχε κάνει δηλώσεις του σχετικά με το ποια πρέπει να είναι η ιατρική αντιμετώπιση των καρκινοπαθών που βρίσκονται σε τελικό στάδιο λόγω υψηλού κόστους, δηλώσεις που προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, ο οποίος δήλωσε «Ένα πράγμα δεν πρόκειται να διαπραγματευτώ: την καθολική πρόσβαση του κάθε πολίτη, ανεξαρτήτως σε ποιο στάδιο βρίσκεται, στην καλύτερη θεραπεία που μπορεί να προσφέρει το ΕΣΥ», ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την «αποχώρηση» του υποψήφιου βουλευτή Εύβοιας από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. όπως ακριβώς επιτάσσει η βαρύτητα της υπόθεσης.

Ο Γιώργος Μυλωνάκης με την ανάρτηση του πήρε σαφή θέση απέναντι στις δηλώσεις του κ. Πνευματικού χαρακτηρίζοντας τες «απαράδεκτες» βάζοντας όμως στην κουβέντα και την υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αθηνά Λινού, η οποία έσπευσε να καταδικάσει με δριμύτητα τις απόψεις του βουλευτή της ΝΔ Σπύρου Πνευματικού, ενώ είχε πει τα ίδια σε σχέση με τους καρκινοπαθείς στο τελευταίο στάδιο.

Η κυρία Λινού άδραξε της προεκλογικής ευκαιρίας αλλά πάνω στη βιασύνη της ξέχασε αυτά που η ίδια έλεγε.

«Νομίζω ότι χρειάζεται μία αναθεώρηση των όλων πραγμάτων. Στο τελικό στάδιο θα έπρεπε να είχαμε ήδη hospicies και παροχή υπηρεσιών ανακούφισης και ενίσχυσης των ανθρώπων αυτών και των συγγενών τους. Εννοώ ότι ένας άνθρωπος που πλησιάζει στο τέλος του, με υψηλές δόσεις ακριβών αντικαρκινικών πιθανόν να μην μπορεί να σωθεί. Η ποιότητα όμως της ζωής του στα τελευταία της στάδια και η ποιότητα της ζωής των συγγενών του στα τελευταία στάδια του θνήσκοντος ασθενούς είναι πάρα πολύ σημαντικά και αυτό δεν το παρέχουμε σαν χώρα. Αν δείτε, στις οικογένειες των γιατρών -και των μεγαλύτερων γιατρών, θα έλεγα, των σοφών γιατρών- δεν τείνουμε να παρατείνουμε τη ζωή των αγαπημένων μας και δεν επιλέγουμε οι ίδιοι να παραταθεί η ζωή μας, όταν είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλήρης θεραπεία, δεν υπάρχει δυνατότητα θεραπείας» είχε αναφέρει επί λέξη.

Ο γενικός γραμματέας της Βουλής που επαναφέρει το ζήτημα της κυρίας Λινού στην επικαιρότητα  συγκεκριμένα έγραψε:

«Η επιστημονική άποψη δεν ποινικοποιείται και δεν πρέπει να ποινικοποιείται από κανένα.

Οι επιστήμονες όμως που επιλέγουν να ασχοληθούν με τα κοινά οφείλουν να αντιλαμβάνονται το δημόσιο χαρακτήρα του ρόλου που επιτελούν για το κοινωνικό σύνολο.

Ο κ. Πνευματικός μετά την απαράδεκτη δήλωση του και την εύλογη αντίδραση που προκάλεσε η άποψη του, αναγνώρισε το λάθος του και έθεσε τον εαυτό του εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας.

Η Κα Λινού, παλαιότερα είχε υποστηρίξει μια αντίστοιχη επιστημονική άποψη με αυτή του κ. Πνευματικού, αλλά παρόλα αυτά πρωτοστάτησε ενάντια στη δήλωση του κ. Πνευματικού, μέχρι τώρα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν εξακολουθεί να υποστηρίζει την επιστημονική της άποψη ότι «… Αν δείτε, στις οικογένειες των γιατρών -και των μεγαλύτερων γιατρών, θα έλεγα, των σοφών γιατρών- δεν τείνουμε να παρατείνουμε τη ζωή των αγαπημένων μας και δεν επιλέγουμε οι ίδιοι να παραταθεί η ζωή μας, όταν είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει πλήρης θεραπεία, δεν υπάρχει δυνατότητα θεραπείας».

Το ερώτημα λοιπόν που ευρέως διατυπώνεται και από την απάντηση του θα εξαχθούν και χρήσιμα συμπεράσματα περί υποκρισίας στην πολιτική είναι τελικά τι θα κάνει η κα Λινού και ο ΣΥΡΙΖΑ;».

Δείτε το σχετικό video με τη σχετική δήλωση της κας Λινού που ακολουθεί την ανάρτηση:

Διαβάστε περισσότερα