Κατανοώ απολύτως το γεγονός πως μια αποκάλυψη ενός επικείμενου deal σε ένα μεγάλο όμιλο όπως ο ΟΤΕ προκαλεί σοβαρά ζητήματα σε Διοίκηση και προσωπικό, ιδίως από τη στιγμή που οι όποιες διαπραγματεύσεις λαμβάνουν χώρα μεταξύ των μετόχων, ενίοτε εν άγνοια των διοικούντων!

Υπό αυτή την έννοια η μη επιβεβαίωση ενός αποκαλυπτικού ρεπορτάζ (διότι περί αυτού πρόκειται και όχι για διάψευση, για όποιον διαβάζει προσεκτικά και πίσω από τις γραμμές) συνιστά μονόδρομο για την Deutsche Telekom στην προκειμένη περίπτωση, ιδίως από τη στιγμή που η συμφωνία με την CVC «δεν έχει κλειδώσει» και δεν έχει στην πράξη συμφωνηθεί και από τις δύο πλευρές ούτε η τιμή πώλησης, ούτε το σύνολο του πακέτου των μετοχών προς διάθεση!

Μολονότι οι πληροφορίες του Radar επιμένουν (και προέρχονται από βαθείς γνώστες της αγοράς με πληροφόρηση εκ των έσω) ότι η συζήτηση CVC – Deutsche Telekom αφορά το 50,8% των μετοχών σε τιμή γύρω από τα 19 ευρώ ανά μετοχή!

Θα πρέπει να γίνει επιπροσθέτως κατανοητό ότι η δήθεν «στρατηγική επένδυση» της Deutsche Telekom στην Ελλάδα μέσω του ΟΤΕ, στην πραγματικότητα αφορούσε το ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ που επιχείρησαν να εγκαθιδρύσουν στις ΟΠΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ, όπου υπέστησαν παταγώδη αποτυχία και συντριπτική ήττα στους σχεδιασμούς τους, καθώς η είσοδος της ΔΕΗ από τη μία (την οποία παρά τις παρεμβάσεις άνωθεν δεν μπόρεσαν να σταματήσουν ούτε να ανακόψουν) και των λοιπών τηλεπικοινωνιακών παροχών από την άλλη, τους «χάλασαν τη δουλειά»!!!

Υπό την έννοια αυτή, για να μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, η «στρατηγική επένδυση» στην Ελλάδα, δηλαδή το «Μονοπώλιο» που επιδίωκαν να εγκαθιδρύσουν οι Γερμανοί λες και η χώρα είναι «τρίτος κόσμος» ή Μπανανία, απέτυχε παταγωδώς και εν πολλοίς οδήγησε στην απόφαση της αποεπένδυσης το 2023 ή το 2024 όπως έχει αποκαλύψει προ καιρού η Axianews του Σαββάτου και στη συνέχεια το Radar!

Αποκάλυψη βόμβα: Σε συζητήσεις Deutsche Telekom – CVC για τον ΟΤΕ ¦ Οι Αμερικανοί μετά την μετοχική είσοδο τους στην ΔΕΗ, χτυπάνε την πόρτα των τηλεπικοινωνιών, σε ένα deal που αν επιτευχθεί θα είναι από τα μεγαλύτερα όλων των εποχών στο ΧΑ, με την κεφαλαιοποίηση του ΟΤΕ στα 7 δις. ευρώ!

Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος της ανανέωσης του προγράμματος αγοράς ίδιων μετοχών και εν συνεχεία διαγραφής τους, που ήδη οδήγησε την DT να ελέγχει ποσοστό του ΟΤΕ άνω του 50%!

Και φυσικά στην απόφαση από τα κέρδη, μόνο το 50% να διανέμεται στους μετόχους και το υπόλοιπο 50% να κατευθύνεται στην αγορά ίδιων μετοχών και την ακύρωση τους.

Έτσι χωρίς να βάζουν λεφτά οι Γερμανοί κατάφεραν να ελέγχουν την ώρα τούτη ποσοστό άνω του 50% και την ίδια στιγμή η μετοχή στο Χρηματιστήριο να παραμένει αγκυλωμένη και εγκλωβισμένη σε επίπεδα απαράδεκτα βάσει του κλίματος που επικρατεί ειδικά και γενικά!

Επιπροσθέτως οι Γερμανοί έχουν εξαντλήσει πλήρως το πρόγραμμα προμηθειών του ΟΤΕ!

Τον προμήθευσαν σχεδόν τα πάντα, οπότε δεν υπάρχει τίποτε άλλο για να τον ξεζουμίσουν περαιτέρω!!!

Όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Γερμανοί θέλουν τώρα να επωφεληθούν των αυξημένων υπεραξιών, πριν η αγορά στο real estate τυχόν γυρίσει και πάλι προς τα κάτω, σε επόμενη χρονική στιγμή!

Διαβάστε ακόμη: