Το αγωνιστικό ημερολόγιο της επόμενης σεζόν στη Φόρμουλα 1 εγκρίθηκε με ηλεκτρονική ψηφοφορία από τα μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού της FIA.

Το ημερολόγιο περιλαμβάνει 24 αγώνες, αριθμό – ρεκόρ, με την προσθήκη του Γκραν Πρι του Λας Βέγκας ως τον προτελευταίο γύρο της χρονιάς. Θα είναι ο τρίτος αγώνας στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μετά το Μαϊάμι και το Όστιν.

Το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν θα «ανοίξει» το ερχόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα την 5η Μαρτίου, ενώ, ο αγώνας του Μονακό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για την 28η Μαΐου, διατηρείται στο πρόγραμμα.

Το Γκραν Πρι του Άμπου Ντάμπι θα λάβει τη συνηθισμένη του θέση ως ο τελευταίος αγώνας της σεζόν, την 26η Νοεμβρίου. Το μεγάλο «ραντεβού» του Κατάρ την 8η Οκτωβρίου, επιστρέφει έπειτα από ένα έτος απουσίας, ωστόσο, δε θα συμβεί του χρόνου η πολυαναμενόμενη επιστροφή στη Νότια Αφρική.

Στο ημερολόγιο της Φόρμουλα 1 για το 2023 αποφεύχθηκε η «σύγκρουση» με τις 24 ώρες του Λε Μαν ως μέρος των προσπαθειών των μελών του ΠΣΜΑ να βελτιστοποιήσουν όλα τα ημερολόγια αγώνων παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Πρόεδρος της FIA, Μοχάμεντ Μπεν Σουλαγέμ, τόνισε ότι «η παρουσία 24 αγώνων στο ημερολόγιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Φόρμουλα 1 για το 2023 αποτελεί περαιτέρω απόδειξη της ανάπτυξης και της απήχησης του αθλήματος σε παγκόσμια κλίμακα.

Η προσθήκη νέων πιστών και η διατήρηση των παραδοσιακών αγώνων υπογραμμίζει την εξαιρετική διαχείριση του αθλήματος από την FIA. Χαίρομαι που θα μπορέσουμε να μεταφέρουμε τη νέα εποχή συναρπαστικών αγώνων της Φόρμουλα 1, που δημιουργήθηκε από τους κανονισμούς του 2022 της FIA, σε μία ευρύτερη βάση θεατών, το 2023.

Κατά τη διαμόρφωση του ημερολογίου για το 2023, τα μέλη του ΠΣΜΑ είχαν, επίσης, υπόψη τις ημερομηνίες για τις διάσημες 24 ώρες του Λε Μαν».

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

FORMULA 1.

Διαβάστε ακόμη: