Μερικά 24άωρα μετά την ανακοίνωση του Σεμπάστιαν Φέτελ ότι θα αποχωρήσει από την ενεργό δράση στο τέλος της εφετινής σεζόν, η θέση που άφησε κενή στην Aston Martin, καλύφθηκε.

Ο Φερνάντο Αλόνσο θα είναι ο νέος οδηγός της κατασκευαστικής εταιρείας του Ηνωμένου Βασιλείου από την επόμενη χρονιά, καθώς υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές για πολυετή συνύπαρξη.

Η δημοσίευση της Aston Martin:

Ο πολύπειρος πιλότος, αυτόν τον καιρό, βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με την Alpine για την ανανέωση του συμβολαίου του· είχε αποσαφηνίσει πως επιθυμεί να συνεχίσει τη συμμετοχή σε αγώνες για τα επόμενα –τουλάχιστον– δύο έτη, ενώ, δεν φαίνεται να έχει εγκαταλείψει την ιδέα διεκδίκησης του τίτλου. Αυτό το γεγονός, επιβεβαιώνεται και από τα σχόλιά του.

«Διατηρώ ακόμη την “πείνα” και τη φιλοδοξία να αγωνίζομαι για τις πρώτες θέσεις και θέλω να γίνω μέρος ενός οργανισμού, ο οποίος αφοσιώνεται στη συνεχή μάθηση, εξέλιξη και επιτυχία.

Όλοι εκτιμούμε ότι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν για να φθάσουμε στην κορυφή και ότι πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις, ώστε να εργασθούμε μαζί και να αποδώσουμε όπως προσδοκούμε.

Το πάθος και η επιθυμία που έχω παρατηρήσει, με πείθουν να συνεχίσω την ενασχόληση με το σπορ, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή. Σκοπεύω να κερδίσω ξανά και ως εκ τούτου, πρέπει να εκμεταλλευθώ τις ευκαιρίες που μού φαίνονται σωστές».

Ο Λόρενς Στρολ, ιδιοκτήτης της Aston Martin, επεσήμανε πως «γνωρίζω και θαυμάζω τον Φερνάντο εδώ και πολλά χρόνια, ήταν πάντα ξεκάθαρο ότι είναι αφοσιωμένος στη νίκη, όπως εγώ.

Στόχο μου αποτελεί, να συγκεντρώσω τους καλύτερους ανθρώπους, αναπτύσσοντας τους κατάλληλους πόρους και την οργάνωση, για να πετύχω σε αυτό το εξαιρετικά ανταγωνιστικό άθλημα.

Έμοιαζε φυσικό να προσκαλέσουμε τον Φερνάντο να συμμετάσχει στην ανάπτυξη μίας νικήτριας ομάδας και τάχιστα, διαπιστώσαμε στις πρόσφατες συνομιλίες μας ότι έχουμε τις ίδιες φιλοδοξίες και αξίες. Ήταν λογικό και εύκολο να επιβεβαιώσουμε την επιθυμία μας, να συνεργασθούμε».

Τούτη η εξέλιξη αφήνει «ανοιχτή» την πόρτα στον νεαρό και ταλαντούχο, Όσκαρ Πιάστρι, να βρει θέση στη Φόρμουλα 1, καλύπτοντας τη διαθέσιμη θέση στην Alpine.