Στο Γκραν Πρι της Γαλλίας, ο Χάμιλτον σημείωσε ένα αξιοζήλευτο και εντυπωσιακό ρεκόρ, καθώς συμπλήρωσε τριακόσιους αγώνες στη Φόρμουλα 1 και έγινε μόλις ο έκτος οδηγός στην ιστορία, ο οποίος φθάνει αυτόν τον ιστορικό αριθμό.

Από το ντεμπούτο του 2007, ο 37άχρονος σήμερα «θρύλος» του θεσμού και της Μερσέντες έχει κατακτήσει επτά παγκόσμια πρωταθλήματα, μετρώντας συνολικά 103 νίκες και ισάριθμες εκκινήσεις από την πρώτη θέση.

Σε όλα αυτά τα χρόνια, έχει «μονομαχήσει» με ορισμένους από τους κορυφαίους οδηγούς στην ιστορία της Φόρμουλα 1. Στο πλαίσιο του γαλλικού Γκραν Πρι, καλέστηκε να απαντήσει ποιον θεωρεί τον πιο δύσκολο αντίπαλο που συνάντησε από την αρχή της καριέρας του.

«Νομίζω πως είναι δύσκολο να απαντήσεις σε αυτό, διότι κάθε φορά, βρίσκεσαι σε διαφορετική φάση της ζωής σου. Θυμάμαι το έργο που είχα, όντας δίπλα στον Φερνάντο Αλόνσο όταν ήμουν 22 ετών.

Ήμουν πολύ νέος από πλευράς ψυχικής δύναμης και φυσικά, δεξιοτήτων, αλλά υπάρχει πολλή πίεση όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με τον Φερνάντο. Θα έλεγα πως σε καθαρή ταχύτητα, ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος· είχαμε καλές μάχες.

Εύχομαι να είχαμε περισσότερες. Ελπίζω να συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε, ώστε να έχουμε τον απαραίτητο χρόνο στο μέλλον», ανέφερε ο Βρετανός, στη συνέντευξη Τύπου.

Το 2007, όταν ήταν ομόσταυλοι στη McLaren, οι σχέσεις των δύο οδηγών όδευαν από το κακό στο χειρότερο, καθώς η «κόντρα» ανάμεσά τους και παράλληλα, τα «σύννεφα» στη σχέση του Αλόνσο με τον τότε επικεφαλής της ομάδας, Ρον Ντένις, είχαν δημιουργήσει πολύ άσχημο κλίμα.

Μάλιστα, το σκάνδαλο “Spygate”, που επισκίασε μέρος της διεκδίκησης του τίτλου, αποτέλεσε την αφορμή, ώστε ο Ισπανός να αποχωρήσει από τη βρετανική ομάδα και στη θέση του, να προσληφθεί ο Χέικι Κοβαλάινεν.

Ο Χάμιλτον έφθασε, λοιπόν, τον «μαγικό» αριθμό «300» και έως το τέλος της εφετινής χρονιάς, αναμένεται να ξεπεράσει τους Μίκαελ Σουμάχερ και Τζένσον Μπάτον, οι οποίοι μετρούν 306 συμμετοχές σε αγώνες.

Το 2023, εάν αποφασίσει να συνεχίσει στην ενεργό δράση, αναμένεται να ξεπεράσει τον Ρούμπενς Μπαρικέλο (323 συμμετοχές), ενώ, ο Φερνάντο Αλόνσο είναι τέσσερις αγώνες μακριά από την ισοφάριση του ρεκόρ του Κίμι Ράικονεν, με 349 στη Φόρμουλα 1.