Ο οδηγός από την Αυστραλία ήταν κατηγορηματικός στα λεγόμενά του, επισημαίνοντας πως είναι αφοσιωμένος στη δουλειά που κάνει εδώ και ενάμιση χρόνο με τη βρετανική κατασκευαστική εταιρεία, παρά τις δυσκολίες που έχουν προκύψει (ειδικά την εφετινή σεζόν).

«Έχουν υπάρξει πολλές φήμες αναφορικά με το μέλλον μου στη Φόρμουλα 1, αλλά θέλω να το ακούσετε από εμένα. Είμαι αφοσιωμένος στη McLaren έως το τέλος της επόμενης χρονιάς και δεν αποχωρώ από το άθλημα.

Εκτιμώ το γεγονός πως δεν ήταν πάντοτε εύκολο, αλλά ποιος θέλει τα εύκολα; Δουλεύω σκληρά μαζί με την ομάδα, ώστε να κάνουμε βελτιώσεις και να επαναφέρουμε το μονοθέσιο μπροστά, εκεί όπου ανήκει.

Ακόμη, το θέλω αυτό, περισσότερο από ποτέ άλλοτε. Τα λέμε στην Καστελέ (σ.σ. η πίστα του επόμενου Γκραν Πρι)», ανέφερε ο Ρικιάρντο, σε δημόσιο μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η δημοσίευση του Ντάνιελ Ρικιάρντο:

F1: Η Red Bull «έδεσε» τον Σέρχιο Πέρες έως το 2024

Δύο ημέρες μετά τον θρίαμβο του Μεξικανού πιλότου στο Μονακό. Ο Σέρχιο Πέρες εξαργύρωσε τόσο τη συνέπειά του καθ’ όλη τη διάρκεια της περυσινής σεζόν, όσο και την εξαιρετική εκκίνηση της εφετινής, με τη Ρεντ Μπουλ να ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών έως το τέλος του 2024.

Κατά αυτόν τον τρόπο, επιβεβαιώνεται περίτρανα η εμπιστοσύνη της ομάδας στις ικανότητες αλλά και τη δυνατότητά του να αποδίδει με σταθερότητα, χαρίζοντας βαθμούς για την κατασκευαστική εταιρεία.

Μετά την εγκατάλειψή του με μηχανικό πρόβλημα στο πρώτο εφετινό Γκραν Πρι, εκείνο του Μπαχρέιν, ο 31άχρονος κέρδισε τέσσερις θέσεις στο βάθρο σε έξι αγώνες, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλειώδους νίκης στο Μονακό.

«Ήταν μία εκπληκτική εβδομάδα για εμένα, καθώς κέρδισα το Γκραν Πρι του Μονακό, που αποτελεί το όνειρο κάθε οδηγού, ενώ ακολούθησε η ανακοίνωση ότι θα παραμείνω στην ομάδα ως το 2024, γεγονός το οποίο με έκανε εξαιρετικά χαρούμενο», τόνισε ο Πέρες και συμπλήρωσε πως: «είμαι πολύ υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ, πλέον αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου.

Συνεργαζόμαστε πολύ καλά με τον Μαξ (σ.σ. Φερστάπεν), η σχέση μας εντός και εκτός πίστας αναμφίβολα μάς βοηθά να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο. Είμαι ενθουσιασμένος για ό,τι μας επιφυλάσσει το μέλλον», κατέληξε.