Ομολογουμένως πριν την έναρξη του ιταλικού Grand Prix κανείς δεν περίμενε τα όσα συνέβησαν στην Μόντσα, ωστόσο πάντα σε μια οποιαδήποτε μάχη παίζει ρόλο κι ο απρόβλεπτος παράγοντας. Εκείνος ο παράγοντας που αλλάζει τις ισορροπίες και δημιουργεί από μέσα του την έκπληξη.

Συγκεκριμένα η σύγκρουση των Φερστάπεν-Χάμιλτον ήταν το καλύτερο νέο για τη ΜακΛάρεν, η οποία την εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο κάνοντας το 1-2 στο βάθρο. Από εκεί και πέρα ο Ντάνιλε Ρικιάρντο πραγματοποίησε τρομερό Grand Prix και πήρε τη μεγάλη νίκη.

Ουσιαστικά η κόντρα που είχαν οι δύο πρωτοπόροι, η οποία συνεχίστηκε και στη Μόντσα, όχι μόνο δεν τους βγήκε σε καλό, αλλά αντίθετα έδωσε την ευκαιρία στα πορτοκαλί μονοθέσια τόσο του Αυστραλού νικητή όσο και του Λάντο Νόρις να γράψουν ιστορία.

Τέλος, την τριάδα των νικητών συμπλήρωσε ο Βαλτέρι Μπότας, ο οποίος προχώρησε σ’ έναν συγκλονιστικό αγώνα, κερδίζοντας συνολικά 16 θέσεις! Κάπως έτσι έδωσε πολύτιμους βαθμούς στη Mercedes, στην προσπάθειά της για το πρωτάθλημα κατασκευαστών.

alltimes.gr