Αναμένεται εντός της εβδομάδας η επικείμενη ανακοίνωση της απόφασης του Ομίλου VW να εισέλθει στον «μαγικό κόσμο» της F1 με κυριότερους εκφραστές τις εταιρείες Porsche και Audi, μέσω συμμετοχής των δύο γερμανικών εταιρειών στις Red Bull και McLaren.

Η Audi φέρεται να προχώρησε ένα βήμα παρακάτω στις διαπραγματεύσεις της με τη McLaren, την πασίγνωστη βρετανική εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων, αυξάνοντας την προσφορά της από τα 450 στα 650 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου η εταιρεία των τεμνόμενων κύκλων από το Ίνγκολσταντ να αποκτήσει μερίδιο σε εκείνη του Γουόκινγκ.

Η Audi στοχεύει στην απόκτηση μετοχών της McLaren, πριν επενδύσει στη συνέχεια και στη McLaren Automotive, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren, Ζακ Μπράουν, επεσήμανε την περασμένη εβδομάδα ότι η ομάδα «σίγουρα δεν πωλείται» και επίσης πως δεν αναζητά άλλους οικονομικούς «συμμάχους». Ωστόσο, παράλληλα, επιβεβαίωσε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συνομιλίες.

Ο ρόλος της BMW

Η McLaren συνεχίζει τις συζητήσεις και με τον Όμιλο BMW, έχοντας υπογράψει και μνημόνιο κατανόησης με την αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Μόναχο στις 24/03 αναφορικά με την ανάπτυξη μίας κοινής ιδέας για ηλεκτρικά σπορ αυτοκίνητα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

Ωστόσο, η συγκεκριμένη συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές δεν είναι δεσμευτική και μπορεί να ακυρωθεί σε περίπτωση εξαγοράς μέρους των μετοχών της McLaren από την Audi.