Ο Σεμπάστιαν Φέτελ ανακοίνωσε –αιφνιδίως– ότι πρόκειται να εγκαταλείψει σε ηλικία 35 ετών τη Φόρμουλα 1, με την ολοκλήρωση του τρέχοντος πρωταθλήματος.

Τέλος εποχής, για έναν εκ των πλέον πετυχημένων οδηγών στη σύγχρονη ιστορία του κορυφαίου θεσμού του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ο οποίος έφθασε στην κατάκτηση τεσσάρων διαδοχικών παγκόσμιων τίτλων (2010 – 2013), ως ο απόλυτος πρωταγωνιστής της RB, κατά τη «χρυσή» εποχή της αυστριακής ομάδας, στη Φόρμουλα 1.

Η «αποχαιρετιστήρια» δημοσίευση της RB περιλαμβάνει μία φωτογραφία του Φέτελ μπροστά από την τροπαιοθήκη, με τις 53 νίκες σε Γκραν Πρι, ενώ στη λεζάντα αναγράφεται: «Σε ευχαριστούμε, Σεμπ, για όλες τις σπουδαίες στιγμές και τα τέσσερα παγκόσμια πρωταθλήματα».

Το συγκινητικό μήνυμα του Σεμπάστιαν Φέτελ: «Ο καλύτερος αγώνας μου, δεν έχει έλθει ακόμη»

Λίγο μετά τις επίσημες ανακοινώσεις, ο 35άχρονος οδηγός πραγματοποίησε την πρώτη του προσωπική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, «σπάζοντας» το ρόδι, ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια κατά τα οποία δε διατηρούσε λογαριασμό σε κάποια διαδικτυακή πλατφόρμα.

Στη σημερινή του εξομολόγηση (28/07), αναφέρθηκε στην οριστική του απόφαση, την οικογένεια, τους στόχους, τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά γνωρίσματα του χαρακτήρα του, μεταξύ άλλων.

«Ανακοινώνω την αποχώρησή μου από τη Φόρμουλα 1 στο τέλος του 2022. Θέλω να εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους έλαβα την απόφασή μου.

Αγαπώ το σπορ, ήταν πάντοτε η ζωή μου, από τότε που με θυμάμαι. Ωστόσο, υπάρχει και η ζωή εκτός πίστας. Όντας οδηγός αγώνων, δεν είναι η μοναδική μου ταυτότητα. Είμαι ο Σεμπάστιαν, πατέρας τριών παιδιών και σύζυγος μίας υπέροχης γυναίκας. Είμαι περίεργος και εντυπωσιάζομαι εύκολα από παθιασμένους ανθρώπους, γεμάτους δεξιότητες.

Έχω εμμονή με την τελειότητα, είμαι ανεκτικός και νιώθω πως όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα, ανεξάρτητα από το πώς μοιάζουμε, από πού είμαστε και ποιον αγαπάμε. Λατρεύω τη φύση και τα θαύματά της. Μερικές φορές γίνομαι πολύ ενοχλητικός. Μου αρέσει να κάνω τον κόσμο να γελά, μου αρέσει η σοκολάτα και η μυρωδιά του φρεσκοψημένου ψωμιού. Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το μπλε.

Πιστεύω στην αλλαγή και την πρόοδο. Μαζί με τη Φόρμουλα 1, έχω δημιουργήσει μία οικογένεια και λατρεύω να είμαι μαζί τους. Έχω αποκτήσει και άλλα ενδιαφέροντα. Το πάθος μου να αγωνίζομαι στη F1 απαιτεί πολύ χρόνο, προσήλωση και ενέργεια.

Η δέσμευση στο πάθος μου με τον τρόπο που έκανα και με τον τρόπο που πίστευα ότι ήταν σωστό, δε συμβαδίζει πλέον με την επιθυμία μου να γίνω σπουδαίος πατέρας και σύζυγος. Η ενέργεια που χρειάζεται για να γίνω ένα με το μονοθέσιο και την ομάδα για να κυνηγήσω την τελειότητα, χρειάζεται προσήλωση και δέσμευση.

Οι στόχοι μου έχουν μετατοπισθεί από τις νίκες σε αγώνες και τη μάχη για πρωταθλήματα, στην καλλιέργεια των παιδιών, μεταδίδοντας σε εκείνα, τις αξίες μου. Ο καλύτερος αγώνας μου; Ακόμη, δεν έχει έλθει. Ανυπομονώ να αγωνιστώ σε άγνωστες πίστες και να βρω νέες προκλήσεις.

Τα σημάδια που άφησα στις πίστες θα μείνουν μέχρι ο χρόνος και η βροχή να τα ξεπλύνουν. Αντίο και σας ευχαριστώ που με αφήσατε να μοιραστώ τις πίστες μαζί σας. Αγάπησα κάθε στιγμή», έγραψε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.