Μπορεί να μην υπάρχουν ακόμα επίσημες ανακοινώσεις αλλά διέρρευσαν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες σχετικά με την επικείμενη συμφωνία της Red Bull με την Porsche, με την γερμανική εταιρεία να εισέρχεται στο σπορ ως πάροχος υβριδικών μηχανών και όχι μόνο!

Όπως δημοσιοποιήθηκε στο Μαρόκο (!) και μέσω του Συμβουλίου Ανταγωνισμού της αφρικανικής χώρας, η Porsche θα πάρει το 50% της Red Bull Racing αλλά και της Red Bull Technology! Μάλιστα, η συνεργασία των δύο πλευρών θα έχει δεκαετή διάρκεια!

Το αρχικό πλάνο των δύο πλευρών που φέρονται να έχουν συμφωνήσει σε όλα, ήταν να ανακοινώσουν τη συνεργασία τους στο περιθώριο του εντός έδρας αγώνα για τους «ταύρους», το Red Bull Ring.

Ωστόσο η καθυστέρηση στην επικύρωση των νέων κανονισμών σχετικά με τις υβριδικές μηχανές που θα ισχύουν από το 2026, πάτησε φρένο στο πλάνο αυτό. Τουλάχιστον ώσπου οι κανονισμοί πάρουν το πράσινο φως από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Η επόμενη ημερομηνία που οι δύο πλευρές έχουν θέσει ως ιδανική για να την επίσημη ανακοίνωση των πλάνων τους, είναι την Πέμπτη 4 Αυγούστου.

Red Bull Porsche Concept

Μία εξ αυτών, είναι και το Μαρόκο όπου βάσει νομοθεσίας, η έγκριση των αιτήσεων υπόκεινται σε υποχρεωτική δημοσίευση. Και όπως γνωστοποιήθηκε, η αίτηση κατατέθηκε στις 8 Ιουλίου.

Τι γίνεται με την Audi;

Όσο για την «αδερφή» Audi, τα πράγματα δεν βρίσκονται σε αντίστοιχα προχωρημένο στάδιο. Παρότι το Volkswagen Group παραμένει πιστό στο πλάνο διπλής «επίθεσης» στη Formula 1, αποδεικνύεται πιο δύσκολο να υλοποιηθούν τα πλάνα της μάρκας από το Ίγκολσταντ.

Με το σενάριο εξαγοράς της McLaren να έχει προ πολλού ναυαγήσει, πιθανότερο σενάριο είναι η εξαγορά της Sauber Motorsport που σήμερα αγωνίζεται ως Alfa Romeo F1. Όπως αναφέρει το motorsport.com, η Audi διαπραγματεύεται με τον ιδιοκτήτη της ομάδας, Φιν Ράουσινγκ, με στόχο να αποκτήσει το 75% των μετοχών.