Ο Σέρχιο Πέρες εξαργύρωσε τόσο τη συνέπειά του καθ’ όλη τη διάρκεια της περυσινής σεζόν, όσο και την εξαιρετική εκκίνηση της εφετινής, με τη Ρεντ Μπουλ να ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών έως το τέλος του 2024.

Κατά αυτόν τον τρόπο, επιβεβαιώνεται περίτρανα η εμπιστοσύνη της ομάδας στις ικανότητες αλλά και τη δυνατότητά του να αποδίδει με σταθερότητα, χαρίζοντας βαθμούς για την κατασκευαστική εταιρεία.

Μετά την εγκατάλειψή του με μηχανικό πρόβλημα στο πρώτο εφετινό Γκραν Πρι, εκείνο του Μπαχρέιν, ο 31άχρονος κέρδισε τέσσερις θέσεις στο βάθρο σε έξι αγώνες, συμπεριλαμβανομένης της μεγαλειώδους νίκης στο Μονακό.

Σέρτζιο Πέρες, Ρεντ Μπουλ.

«Ήταν μία εκπληκτική εβδομάδα για εμένα, καθώς κέρδισα το Γκραν Πρι του Μονακό, που αποτελεί το όνειρο κάθε οδηγού, ενώ ακολούθησε η ανακοίνωση ότι θα παραμείνω στην ομάδα ως το 2024, γεγονός το οποίο με έκανε εξαιρετικά χαρούμενο», τόνισε ο Πέρες και συμπλήρωσε πως: «είμαι πολύ υπερήφανος που βρίσκομαι εδώ, πλέον αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου.

Συνεργαζόμαστε πολύ καλά με τον Μαξ (σ.σ. Φερστάπεν), η σχέση μας εντός και εκτός πίστας αναμφίβολα μάς βοηθά να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο. Είμαι ενθουσιασμένος για ό,τι μας επιφυλάσσει το μέλλον», κατέληξε.

Ο επικεφαλής της Ρεντ Μπουλ, Κρίστιαν Χόρνερ, προσέθεσε ότι «ξανά και ξανά, ο Πέρες απέδειξε όχι μονάχα πως είναι ένας εξαίρετος ομαδικός παίκτης, αλλά και καθώς αισθανόταν ολοένα και πιο άνετα, πως έχει αναδειχθεί σε μία υπολογίσιμη δύναμη στην κορυφή των αγώνων.

Εφέτος, πραγματοποίησε άλλο ένα βήμα και η διαφορά του από τον παγκόσμιο πρωταθλητή έκλεισε σημαντικά. Με την ταχύτητα, την οδηγική ικανότητα και την εμπειρία του, δε χρειάσθηκε να το σκεφτούμε πολύ».

Η δημοσίευση της αυστριακής εταιρείας: