Η επέκταση της συνεργασίας του Άλμπον με τη Williams θεωρείτο τυπική διαδικασία και αυτό απεδείχθη με τη σημερινή (04/08) επίσημη ανακοίνωση. Ακόμη ένα κομμάτι του παζλ των οδηγών του 2023 μπήκε στη θέση του, μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Σεμπάστιαν Φέτελ από το σπορ και την Aston Martin, και την αντικατάστασή του από τον Φερνάντο Αλόνσο για τα επόμενα χρόνια.

Ακολούθησε το… κολοσσιαίο «μπέρδεμα» της υπόθεσης του Όσκαρ Πιάστρι, που ανακοινώθηκε από την Alpine ως αντικαταστάτης του Αλόνσο, ωστόσο, μερικές ώρες αργότερα ο ίδιος δημόσια το διέψευσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει προσύμφωνο με τη McLaren για το 2023.

Παρ’ όλα αυτά, η Alpine επιμένει ότι ο νεαρός Αυστραλός, μέλος της ακαδημίας της, θα είναι στο κόκπιτ της γαλλικής ομάδας του χρόνου.

Πριν αρχίσει να «ξετυλίγεται» το κουβάρι, ο Πιάστρι προοριζόταν από την Alpine για τη θέση δίπλα στον Άλμπον στη Williams, για ένα προπαρασκευαστικό έτος πριν κάνει το βήμα στην γαλλική εργοστασιακή ομάδα το 2024. Όμως, το ενδεχόμενο αυτό δεν φάνταζε και τόσο ελκυστικό στον Πιάστρι και τους εκπροσώπους του.

Η Alpine ήθελε να κρατήσει τον Αλόνσο για ένα χρόνο και το ’24 να τον αντικαταστήσει με τον Πιάστρι, όμως, ο Ισπανός δεν φάνηκε να εκτιμά και τόσο αυτού του είδους της αντιμετώπιση από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Alpine, Λορέν Ροσί και αποφάσισε να μετακινηθεί στην Aston Martin, λέγοντας ότι η τελευταία «έχει τις ισχυρότερες φιλοδοξίες από κάθε άλλη ομάδα της Φόρμουλα 1 να ανέβει στην κορυφή».

Μετά τις επιπλοκές στο θέμα του Πιάστρι, δίπλα στον Άλμπον στο έτερο κόκπιτ της Williams αναμένεται να βρεθεί ο Αμερικανός οδηγός της Φόρμουλα 2, Λόγκαν Σάρτζεαντ, μέλος της ακαδημίας νέων οδηγών της ομάδας του Γκροβ, που έχει αποφασίσει να μη διατηρήσει του χρόνου, τον Νίκολας Λατίφι. Προσθέτως, για τη θέση ακούγεται (και εφέτος) το όνομα και του πρωταθλητή της Φόρμουλα E, Νικ ντε Βρις.