Ο Ιτάρου Νακαμούρα ανακοίνωσε σήμερα (25/08) ότι υπέβαλε την παραίτησή του, αφού αναγνώρισε ελλείψεις στην προστασία του Σίνζο Άμπε, ο οποίος δολοφονήθηκε την 8η Ιουλίου, κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης.

«Αποφασίσαμε να αναδιοργανώσουμε την ομάδα και να εκκινήσουμε από νέες βάσεις, όσον αφορά τις αποστολές ασφαλείας και για αυτό, υπέβαλα την παραίτησή μου», τόνισε.

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νάρα, επίσης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να παραιτηθεί, σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης. Στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου, αναφέρθηκαν λεπτομερώς τα πορίσματα της έρευνας για τα κενά στην προστασία του πρώην Πρωθυπουργού.

«Ύστερα από ενδελεχή εξέταση του περιστατικού, αποφασίσαμε να αρχίσουμε ξανά από το μηδέν και να επανεξετάσουμε το σύστημα ασφαλείας», ανέφερε ο κ. Νακαμούρα.

Ο Σίνζο Άμπε υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη από πυρά πυροβόλου όπλου στις 08 Ιουλίου, στη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας στην πόλη Νάρα της δυτικής Ιαπωνίας.

Τα μέτρα ασφαλείας στην πόλη, την ημέρα της δολοφονίας του Άμπε, χαρακτηρίσθηκαν ως «ανεπαρκή» σε μεγάλο βαθμό, από τους ειδικούς.

«Σωματοφύλακες θα μπορούσαν να τον έχουν σώσει, θωρακίζοντας ή τραβώντας τον από την κατεύθυνση των πυρών, τα 2.5 δευτερόλεπτα που μεσολάβησαν ανάμεσα στον άστοχο πυροβολισμό και τον δεύτερο, μοιραίο γύρο πυροβολισμών», τόνισαν οκτώ ειδικοί σε θέματα ασφαλείας που εξέτασαν το βίντεο της δολοφονίας, μιλώντας στο Ρόιτερς.

Ιάπωνες αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο Πρωθυπουργός, Φούμιο Κισίντα, έχουν αναγνωρίσει ελλείψεις στην ασφάλεια κατά την εμφάνιση του Σίνζο Άμπε στην προεκλογική συγκέντρωση της Νάρα.

Δολοφονία Σίνζο Άμπε: «Η αστυνομία απέτυχε να εκπληρώσει τα καθήκοντά της»

Η Εθνική Αστυνομική Υπηρεσία είχε γνωστοποιήσει προηγουμένως ότι η δολοφονία ήταν αποτέλεσμα της αποτυχίας των αρχών να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους, προσθέτοντας ότι συγκρότησε ομάδα για να επανεξετάσει την ασφάλεια και τα μέτρα προστασίας, με σκοπό τη βελτίωση των προληπτικών ενεργειών.

Ο ύποπτος, ο οποίος συνελήφθη στο σημείο της επίθεσης, κατηγορούσε τον πρώην Πρωθυπουργό για δεσμούς με την Ενωτική Εκκλησία, μία θρησκευτική ομάδα, γνωστή και ως «αίρεση Μουν».

Διαβάστε ακόμη:

Χαμός με βίντεο που δείχνει τη νέα σύντροφο του Πικέ να χορεύει τραγούδι της Σακίρα φορώντας μόνο τα εσώρουχά της

Ο «Mr. Sirina» δίνει 10 εκατομμύρια ευρώ στην Άμπερ Χερντ για να παίξει σε ελληνική ταινία πορνό!

Ελένη Βρεττού: Ποια είναι η πρώτη γυναίκα CEO ελληνικής τράπεζας