Το δικαστήριο έκρινε την Πέμπτη ότι ο Άγγλος τραγουδιστής και συνθέτης Ed Sheeran δεν ευθύνεται για κλοπή μουσικής μελωδίας.

Η αθώωση αφορά σε μια υπόθεση στην οποία κατηγορήθηκε ότι αντέγραψε μουσικές συγχορδίες από το κλασικό “Let’s Get It On” του Marvin Gaye στο τραγούδι που έγινε επιτυχία το 2014 “Thinking Out Loud“.

Μετά την ανακοίνωση της ετυμηγορίας, ο Sheeran σηκώθηκε και αγκάλιασε την ομάδα του πριν πει «ευχαριστώ» στην κριτική επιτροπή.

Έξω από το δικαστήριο, ο Sheeran μίλησε στον Τύπο αλλά δεν απάντησε σε ερωτήσεις. Ο τραγουδιστής και συνθέτης του “Shape of You” είπε ότι είναι χαρούμενος που “δεν χρειάζεται να αποσυρθεί από την καθημερινή του δουλειά” αφού είπε ότι θα σταματούσε να γράφει μουσική εάν έχανε τη δίκη.

“Αν συμβεί αυτό, τελείωσα – σταματάω”, είχε δηλώσει προηγουμένως στο δικαστήριο.

Ο Sheeran είναι «ευγνώμων που η κριτική επιτροπή είδε τις προσπάθειες» να αναδείξει τις «παραπλανητικές συγκρίσεις» που έγιναν από τους ειδικούς του ενάγοντα μεταξύ των δύο τραγουδιών, βρίσκοντας «ομοιότητες όπου δεν υπάρχουν».

«Είναι καταστροφικό να κατηγορείσαι ότι κλέβεις το τραγούδι κάποιου άλλου», σημείωσε ο Sheeran, προσθέτοντας, «Χρειαζόμαστε τους τραγουδοποιούς και τη συγγραφική κοινότητα να ενωθούν για να επαναφέρουν την κοινή λογική» και να χρησιμοποιήσουν «έμπιστα άτομα» ως ειδικούς στη μουσική, ώστε «η δημιουργική διαδικασία να μπορέσει να συνεχίσει.

Η ετυμηγορία ολοκληρώνει μια δίκη στην οποία ο δημοφιλής μουσικός πήρε ο ίδιος τη θέση για να καταρρίψει τη μήνυση, περιγράφοντάς την ως «απογοητευτική» και «προσβλητική» επειδή «δουλεύει σκληρά» για να γράψει τη δική του μουσική.

Οι ένορκοι χρειάστηκαν 2 ώρες και 30 λεπτά για να καταλήξουν στην απόφασή τους την Πέμπτη.

Διαβάστε περισσότερα