Κάθε χρόνο λίγο καιρό πριν τις Γιορτές των Χριστουγέννων ακούμε διαρκώς τραγούδια που αναφέρονται σε αυτές. Από το “Last Christmas” των Wham! μέχρι το «Χριστούγεννα Ευτυχισμένα» της Δέσποινας Βανδή από τις αρχές Δεκεμβρίου (ίσως και νωρίτερα) μέχρι και τα μέσα Ιανουαρίου, τα ραδιόφωνά μας γεμίζουν γιορτινές νότες. Και ενώ θα νόμιζε κανείς πως τα έχουμε βαρεθεί, συνθέτες, στιχουργοί και τραγουδιστές κυκλοφορούν συνεχώς χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Το πιο πρόσφατο ανήκει στον Elton John και τον Ed Sheeran, οι οποίοι μας βάζουν σε χριστουγεννιάτικο mood τόσο με τους στίχους και τη μουσική, όσο και με το video clip.

Με τίτλο «Merry Christmas», το video clip που κυκλοφόρησε είναι πάρα πολύ διασκεδαστικό. Ακόμα και αν η μουσική και οι στίχοι δεν σας παρασύρουν, αυτό σίγουρα θα σας μεταφέρει σε γιορτινές μνήμες και σκέψεις.Μέσα στα πλάνα, μάλιστα, γίνονται αναφορές στο «Last Christmas» των Wham, αλλά και το «Stay Another Day» των British Band East 17. Ο Elton John πίσω από το πιάνο του και ο Ed Sheeran τραγουδά, παίζει κιθάρα, ντύνεται Άγιος Βασίλης, ξωτικό, παίζει με τα χιόνια και κάνει όλα όσα μας αρέσουν τα Χριστούγεννα.

Ήδη το video, που κυκλοφόρησε στις 3 Δεκεμβρίου στο Youtube, έχει πάνω από 18εκ. προβολές. Τα δικαιώματα από την κυκλοφορία του τραγουδιού και τα κέρδη των πωλήσεων θα διατεθούν εξίσου στα Ed Sheeran Suffolk Music Foundation και Elton John AIDS Foundation, τις φιλανθρωπικές οργανώσεις που έχουν ιδρύσει οι δύο δημοφιλείς καλλιτέχνες.

Πώς προέκυψε η συνεργασία Ed Sheeran και Elton John για το νέο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι

Αποκάλυψε ότι ο Elton John επικοινώνησε μαζί του τα περασμένα Χριστούγεννα για να του ευχηθεί «Καλές Γιορτές» και τον ρώτησε αν θα ήθελε να συνεργαστούν. «Μάλιστα μου είπε χαρακτηριστικά ότι το τραγούδι του “Step into Christmas” ήταν στην έκτη θέση του top 10 του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε ο Sheeran και ανέφερε, κιόλας, ότι μιλάνε καθε μέρα .

Συμφώνησαν και άρχισαν να γράφουν: «Όταν έγραψα ένα ρεφρέν συνεχίζει ο Sheeran πήγα να του το δείξω με αποτέλεσμα να μείνω μαζί του και να γράψουμε τρία. Το ένα από αυτά λέγεται “Καλά Χριστούγεννα”», επισημαίνει ο Sheeran χωρίς να αποκαλύπτει τίποτα άλλο για το νέο τραγούδι εκτός ότι είναι «υπέροχο».