Ο θρύλος της μουσικής Σερ Έλτον Τζον, αποφάσισε να αποχωριστεί το πολυτελές διαμέρισμά του στην Ατλάντα των ΗΠΑ. Έπειτα από περισσότερο από τρεις δεκαετίες ιδιοκτησίας από τον ίδιο τον Βρετανό μουσικό, το ακίνητο στον 40όροφο πύργο κατοικιών Park Place βγαίνει προς πώληση για κάτι λιγότερο από 5 εκατ. δολάρια μέσω του Sotheby’s International Realty.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, ο Έλτον Τζον είχε αγοράσει αρχικά μια μεζονέτα 230 περίπου τετραγωνικών μέτρων στον 36ο όροφο του κτιρίου, στις αρχές της δεκαετίας του 1990, για 925.000 δολάρια. Στη συνέχεια απέκτησε τις γειτονικές μονάδες για να φιλοξενήσει την τεράστια συλλογή φωτογραφιών του, διαμορφώνοντας τελικά έξι συνδυασμένα διαμερίσματα σε μια κατοικία που εκτείνεται σε δύο επίπεδα.

Συνολικά, το τεράστιο διαμέρισμα τεσσάρων υπνοδωματίων με επτά μπάνια διαθέτει χώρο διαβίωσης λίγο μεγαλύτερο από 1.235 τετραγωνικά μέτρα. Επίκεντρό του, σύμφωνα με την καταχώριση, είναι ένα ευρύχωρο living room που μπορεί εύκολα να φιλοξενήσει ένα πιάνο με ουρά, και το οποίο περιτριγυρίζεται από μια επίσημη τραπεζαρία, ένα χώρο γκαλερί, ένα γραφείο/καθιστικό με ξύλινη επένδυση και ένα σαλόνι με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Υπάρχει επίσης ένας πολυτελής κύριος ιδιωτικός χώρος, εξοπλισμένο με διπλανό καθιστικό, πολυτελές μπάνιο με επένδυση όνυχα και τεράστιο δωμάτιο γκαρνταρόμπας. Που συμπληρώνεται με ένα γυμναστήριο και αίθουσα σπα/μασάζ.

Το διαμέρισμα διαθέτει επίσης πολλές άλλες ανέσεις εντός του πύργου με μηνιαίο κόστος 7.851 δολάρια, συμπεριλαμβανομένων εννέα δεσμευμένων θέσεων στάθμευσης, έξι ιδιωτικών αποθηκευτικών χώρων και πέντε αποκλειστικών μονάδων αποθήκευσης κρασιού.

Σύμφωνα με δηλώσεις του 76χρονου πλέον Έλτον Τζον στη Wall Street Journal, ο λόγος που αποφάσισε να πουλήσει την πολυτελή κατοικία του στην Ατλάντα είναι ότι δεν χρειάζεται πλέον μια βάση περιοδειών στις ΗΠΑ, τώρα που ολοκλήρωσε την αποχαιρετιστήρια περιοδεία του. Μαζί με τον σύζυγό του, Ντέιβιντ Φέρνις και τους δύο γιους τους θα έχουν στο εξής την κύρια κατοικία τους σε ένα αιωνόβιο κτήμα στο Ουίνδσορ της Αγγλίας, στα δυτικά του Λονδίνου. Διαθέτουν επίσης και ένα σπίτι στη Νίκαια της Γαλλίας.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας του συναυλίας στην Ατλάντα τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο τραγουδιστής και συνθέτης αποχαιρέτησε το πλήθος μιλώντας με συγκίνηση για την πόλη: «Έχω ζήσει εδώ για 30 χρόνια και μου άρεσε κάθε λεπτό», είπε. «Λοιπόν, Ατλαντα, θα σε πάρω μαζί μου στην καρδιά μου, στην ψυχή μου και δεν θα σε ξεχάσω ποτέ».

Διαβάστε ακόμη: