Ενώ οι δυο καλλιτέχνες συναγωνίζονται κάθε εβδομάδα στο βρετανικό chart για το #1 με τα singles τους – ο πρώτος με το Shivers και ο δεύτερος με το Cold Heart μαζί με την Dua Lipa – πήραν την απόφαση να συνεργαστούν σε ένα νέο Χριστουγεννιάτικο single.

Σύμφωνα με το People, o ίδιος ο Ed Sheeran αποκάλυψε για το τραγούδι με τον Elton John στον Jimmy Fallon, όταν ήταν καλεσμένος στο «The Tonight Show», ότι αρχικά ήταν αντίθετος στην ιδέα, αναφερόμενος στην δυσκολία να γράψεις ένα χριστουγεννιάτικο τραγούδι. «Ήμουν αρχικά αντίθετος… όχι ότι δεν μου αρέσουν τα Χριστούγεννα, αγαπώ τα Χριστούγεννα», δήλωσε ο Άγγλος τραγουδοποιός.

Ο Έλτον Τζον το 1973 κυκλοφόρησε το τραγούδι «Step Into Christmas», το οποίο συνεχίζει να ανεβαίνει στα charts. Ο τραγουδιστής «πίστωσε εν μέρει» την επερχόμενη συνεργασία στην επιτυχία αυτού του τραγουδιού.

Πώς προέκυψε η συνεργασία Ed Sheeran και Elton John για το νέο Χριστουγεννιάτικο τραγούδι

Αποκάλυψε ότι ο Elton John επικοινώνησε μαζί του τα περασμένα Χριστούγεννα για να του ευχηθεί «Καλές Γιορτές» και τον ρώτησε αν θα ήθελε να συνεργαστούν. «Μάλιστα μου είπε χαρακτηριστικά ότι το τραγούδι του “Step into Christmas” ήταν στην έκτη θέση του top 10 του Ηνωμένου Βασιλείου», είπε ο Sheeran και ανέφερε, κιόλας, ότι μιλάνε κάθε μέρα στο τηλέφωνο.
Συμφώνησαν και άρχισαν να γράφουν: «Όταν έγραψα ένα ρεφρέν συνεχίζει ο Sheeran πήγα να του το δείξω με αποτέλεσμα να μείνω μαζί του και να γράψουμε τρία. Το ένα από αυτά λέγεται “Καλά Χριστούγεννα”», επισημαίνει ο Sheeran χωρίς να αποκαλύπτει τίποτα άλλο για το νέο τραγούδι εκτός ότι είναι «υπέροχο».

Τον περασμένο μήνα κυκλοφόρησαν και οι δύο τα καινούρια τους άλμπουμ. Ο Έλτον Τζον το πολυσυλλεκτικό με τίτλο «The Lockdown Sessions» με 16 συνεργασίες και είναι το 32ο στούντιο άλμπουμ της καριέρας του. Ενώ η καινούργια δουλειά του Sheeran, έχει τίτλο «= (Equals)», και περιέχει 14 νέα τραγούδια.