Ο Ed Sheeran τραγούδησε και έπαιξε κιθάρα στο βήμα του δικαστηρίου την Πέμπτη κατά τη διάρκεια δίκης για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων που αφορούσε υποτιθέμενες ομοιότητες μεταξύ του βραβευμένου με Grammy τραγουδιού του “Thinking Out Loud” και του κλασικού Marvin Gaye “Let’s Get It On”.

Κατά την κατάθεσή του στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, ο μουσικός τραγούδησε εν συντομία αυτό που είπε ότι ήταν τα πρωτότυπα λόγια του τραγουδιού, «Τραγουδάω τώρα». Ο Sheeran έπαιξε επίσης στην κιθάρα του τη βασική εξέλιξη της συγχορδίας του “Thinking Out Loud”, παρέχοντας στην κριτική επιτροπή μια σύντομη συναυλία.

Η μήνυση, που κατατέθηκε από τους κληρονόμους του συν-σεναριογράφου των Gaye, Ed Townsend, ισχυρίζεται ότι ο Sheeran πήρε τον ρυθμό, την εξέλιξη της συγχορδίας και άλλα στοιχεία για το τραγούδι του 2014 “Thinking Out Loud” από το κλασικό σόουλ του 1973 “Let’s Get It On” χωρίς άδεια.

Ο Sheeran κατέθεσε την Πέμπτη ότι γράφει τα περισσότερα τραγούδια του σε μια μέρα, προτείνοντας υπό ανάκριση από τη δικηγόρο του, Ilene Farkas, ότι δεν σταμάτησε να σκέφτεται να αντιγράψει στοιχεία από το “Let’s Get It On” όταν συνέθεσε το “Thinking Out Loud”. όπως ισχυρίζονται οι κληρονόμοι του Townsend.

Ο Sheeran συνέγραψε το “Thinking Out Loud” και μια σειρά από άλλα τραγούδια με την τραγουδίστρια και τραγουδοποιό Amy Wadge.

Ο Sheeran και ο Wadge έγραψαν το “Thinking Out Loud” τον Φεβρουάριο του 2014 στο σπίτι του Sheeran, είπε.

Ο παππούς του είχε μόλις πεθάνει και η γιαγιά του είχε προσβληθεί από καρκίνο και η Wadge είχε επίσης μέλη της οικογένειας που ήταν άρρωστα, είπε. Ο Sheeran είπε ότι η αγάπη σε προχωρημένη ηλικία ενέπνευσε το τραγούδι.

Διαβάστε περισσότερα