Η UBS μπορεί να διαχειριστεί τους κινδύνους από την εξαγορά της ελβετικής ανταγωνίστριας τράπεζας Credit Suisse, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της UBS Ralph Hamers στο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SRF.

Η UBS θα καταβάλει 3 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (3,23 δισεκατομμύρια δολάρια) για την Credit Suisse και θα αναλάβει έως και 5,4 δισεκατομμύρια δολάρια σε ζημίες.

Ο Hamers, ο οποίος θα ηγηθεί της νέας οντότητας ως διευθύνων σύμβουλος, δήλωσε ότι η UBS θα είναι σε θέση να διαχειριστεί τους κινδύνους που θα μπορούσαν να προκύψουν από μια λεγόμενη υπερτράπεζα.

“Έχουμε πολύ καλό δείκτη κεφαλαίου στη UBS και επίσης πολύ καλή θέση ρευστότητας. Έτσι έχουμε περιορίσει τους κινδύνους στις αγορές”, δήλωσε ο CEO της μεγαλύτερης ελβετικής τράπεζας στη συνέντευξη που μεταδόθηκε νωρίς τη Δευτέρα.

“Το δεύτερο βήμα για εμάς είναι να μετατρέψουμε την επενδυτική τράπεζα της CS σε μια επενδυτική τράπεζα ανάλογη της UBS. Το ονομάζουμε αυτό μια επενδυτική τράπεζα με χαμηλό κεφάλαιο. Με αυτόν τον τρόπο, δεν αναλαμβάνουμε τόσο μεγάλο κίνδυνο”, εξήγησε.

Απολύσεις

Όπως σημείωσε ο CEO,  δεν έχει επί του παρόντος στοιχεία σχετικά με τις απολύσεις στην Credit Suisse, αν και πάντα θα υπάρχει εξοικονόμηση κόστους. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχουν προς το παρόν οριστικά σχέδια, τόνισε.

“Υπάρχουν σίγουρα ευκαιρίες και πιθανότητες για ανάπτυξη. Οι πολλοί εργαζόμενοι – η Credit Suisse έχει 50.000 παγκοσμίως – έχουν επίσης ένα νέο μέλλον μαζί μας. Και μαζί μπορούμε να οικοδομήσουμε μια ακόμη πιο όμορφη τράπεζα”.

Η σχεδιαζόμενη εξαγορά θα φέρει ασφάλεια και σταθερότητα στην ελβετική χρηματοπιστωτική αγορά, αλλά και για τους πελάτες της Credit Suisse, πρόσθεσε.

“Η εξαγορά σημαίνει ότι επαναφέρουμε τη σταθερότητα και την ασφάλεια για τους πελάτες της CS”, δήλωσε ο Hamers. “Αλλά και ότι διατηρούμε τη φήμη του ελβετικού χρηματοπιστωτικού κέντρου”, κατέληξε.

Διαβάστε περισσότερα