Kαθαρά κέρδη ύψους 1,275 δισ. ευρώ που αναλογούν στους μετόχους ανακοίνωσε η Deutsche Bank το πρώτο τρίμηνο, σημειώνοντας ετήσια αύξηση 10%.

Οι αναλυτές είχαν προβλέψει κέρδη  1,23 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG.

Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 1% σε ετήσια βάση στα 7,8 δισ. ευρώ, γεγονός που η τράπεζα απέδωσε στην αύξηση των προμηθειών και των εσόδων από αμοιβές, μαζί με την ενίσχυση των τομέων σταθερού εισοδήματος και συναλλάγματος.

Η Deutsche Bank ανακοίνωσε καθαρές εισροές 19 δισεκατομμυρίων ευρώ στους τομείς της ιδιωτικής τράπεζας και της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων. Οι προβλέψεις για πιστωτικές ζημίες ανήλθαν σε 439 εκατ. ευρώ, από 488 εκατ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο του 2023.

Ο δείκτης κεφαλαίου κοινών μετοχών της κατηγορίας 1 (CET1) – μέτρο της φερεγγυότητας των τραπεζών – διαμορφώθηκε στο 13,4%, έναντι 13,6% την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 1,3 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο και 1,16 δισ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο πέρυσι.

Το 2023, η τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα περικόψει 3.500 θέσεις εργασίας τα επόμενα χρόνια, καθώς στοχεύει σε 2,5 δισ. ευρώ για λειτουργική αποτελεσματικότητα, ώστε να ενισχύσει την κερδοφορία και να αυξήσει τις αποδόσεις των μετόχων.

Διαβάστε ακόμη: