Απαλά μάγουλα, μέτωπα χωρίς ρυτίδες. Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που έχουμε συνηθίσει στις διασημότητες που έχουν εμμονή με το μπότοξ και τα fillers.

Αλλά το τελευταίο διάστημα μια νέα εμφάνιση έχει κυριεύσει το Χόλιγουντ: βαθουλωμένα μάτια, ισχνά μάγουλα και κρεμασμένο δέρμα. Αυτό είναι το «πρόσωπο του Ozempic».

Οι ειδικοί λένε ότι αυτό οφείλεται στην αύξηση της δημοτικότητας των φαρμάκων για την απώλεια βάρους.

Το έχουν μάλιστα αποκαλέσει «πρόσωπο του Ozempic», του φαρμάκου για το σάκχαρο που χρησιμοποιούν όλο και περισσότεροι προκειμένου να χάσουν κιλά.

Μάλιστα, ο πρώην της Κόρτνεϊ Καρντάσιαν, Σκοτ Ντίζικ, τρόμαξε τους θαυμαστές του τον περασμένο μήνα με τη νέα του εμφάνιση. Και φαίνεται πως δεν είναι ο μόνος.

Τα χαρακτηριστικά του «προσώπου του Ozempic»


Η δρ Σμίτα Ραμαναντάμ, πλαστικός χειρουργός στο Νιου Τζέρσεϊ, δήλωσε στην Daily Mail: «Το “πρόσωπο του Ozempic” είναι, ουσιαστικά, τα ίδια χαρακτηριστικά που βλέπουμε όταν οι ασθενείς έχουν ταχεία απώλεια βάρους. Παρατηρούμε απώλεια όγκου στο πρόσωπο, και όταν χάνουμε λίπος από το πρόσωπο, βλέπουμε σημάδια όπως τα πιο βαθουλωμένα μάτια, πιο κρεμασμένο δέρμα και ένα γενικότερο κοίλωμα των χαρακτηριστικών. Μερικές φορές, αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα το άτομο να δείχνει μεγαλύτερο σε ηλικία – επειδή το λίπος στα μάγουλά μας είναι αυτό που μας δίνει μια πιο νεανική εμφάνιση».

Η δρ Σου Ντεκότις, ειδικός στην απώλεια βάρους που έχει συνταγογραφήσει το Ozempic σε χιλιάδες ασθενείς, πρόσθεσε ότι η απώλεια βάρους φαίνεται πιο έντονη σε όσους έχουν μακρύτερα πρόσωπα, λόγω του τρόπου με τον οποίο τεντώνεται το δέρμα.

Περισσότερες από 9 εκατομμύρια συνταγές για το Ozempic γράφτηκαν τους τελευταίους τρεις μήνες του 2022, καθώς το φάρμακο κατακτά τις ΗΠΑ.

Η Daily Mail έδειξε σε χειρουργούς -στους οποίους συμμετείχε και ο δρ Νίκολας Τζόουνς- φωτογραφίες 15 διασημοτήτων που είχαν πρόσφατες μεταμορφώσεις μετά από απώλεια βάρους, με τους γιατρούς να καταλήγουν στο συμπέρασμα πως οι περισσότεροι από τους μισούς -κυρίως άνδρες- είχαν «πρόσωπο Ozempic».

Ήταν πιο δύσκολο να το διαπιστώσουν στις γυναίκες, είπαν, επειδή είναι πιο πιθανό να χρησιμοποιούν fillers και να καλύπτουν τις ατέλειες με μακιγιάζ.

Τεράστια η διαφορά στον Τζον Γκούντμαν

Στην κορυφή της λίστας ήταν ο Τζον Γκούντμαν, ο οποίος, όπως είπαν οι ειδικοί, είχε δραστικά λιγότερο όγκο στο πρόσωπο και, ως αποτέλεσμα, περισσότερο χαλαρό δέρμα που είχε σχηματίσει ρυτίδες.

Η δρ Ραμαναντάμ δήλωσε: «Δεν έχει απασχολήσει τις ειδήσεις για κάτι σχετικά με το Ozempic, οπότε δεν ξέρω αν φταίει αυτό… Αλλά ακόμη και με μια απλή απώλεια βάρους βλέπεις περισσότερες γραμμές, περισσότερες ρυτίδες και περισσότερη αποφόρτιση στο πρόσωπό τους. Αυτές οι αλλαγές είναι πολύ χαρακτηριστικές της συνολικής απώλειας βάρους, ανεξάρτητα από το αν χρησιμοποιήθηκαν φάρμακα για την απώλεια κιλών».

Ο 71χρονος Τζον Γκούντμαν έχει χάσει 90 κιλά σε περισσότερο από μία δεκαετία, τα οποία αποδίδει στην κατανάλωση μικρότερων μερίδων, στον καθημερινό περίπατο με τα σκυλιά του και στο ότι κάποια στιγμή αφαίρεσε από τη διατροφή του τη ζάχαρη και το αλκοόλ.

Τρόμαξαν οι θαυμαστές του Σκοτ Ντίζικ με την τεράστια αλλαγή

Ο επόμενος στη λίστα είναι ο Σκοτ Ντίζικ -για τον οποίο υπάρχουν έντονες φήμες ότι παίρνει Ozempic-, με τους γιατρούς να επισημαίνουν τις βυθισμένες περιοχές κάτω από τα μάτια του.

Βέβαια, οι γιατροί είπαν ότι είναι ασυνήθιστο για τα φάρμακα απώλειας βάρους να προκαλούν τόσο δραματική αλλαγή στην εμφάνιση, υποδηλώνοντας ότι μπορεί να παίζουν ρόλο και άλλοι παράγοντες – συμπεριλαμβανομένου του αν έκανε εκτεταμένη χρήση του φαρμάκου.

Κατέταξαν, επίσης, τον Ρόμπι Γουίλιαμς μεταξύ των διασημοτήτων με πρόσωπο Ozempic, με τη δρ. Ραμαναντάμ να λέει: «Μπορείτε να παρατηρήσετε ένα κοίλωμα κάτω από τα μάτια και τα μάγουλα, καθώς και περισσότερες ρυτίδες που εμφανίζονται λόγω της απώλειας όγκου. Με τον Ρόμπι, μπορείτε να δείτε τα άμεσα αποτελέσματα της απώλειας βάρους».

Ο Ρόμπι Γουίλιαμς

Η δρ Ντεκότις πρόσθεσε: «Μοιάζει με έναν εντελώς διαφορετικό άνθρωπο! Έχει μακρύτερο πρόσωπο, κάτι που σημαίνει ότι η απώλεια βάρους τον κάνει σίγουρα να δείχνει αποστεωμένο».

Ο διάσημος τραγουδιστής αποκάλυψε ο ίδιος την απώλεια βάρους του, λέγοντας πως οφειλόταν σε «κάτι σαν Ozempic» και χαρακτήρισε την απώλεια των κιλών «χριστουγεννιάτικο θαύμα».

H Σάρον Όσμπορν το πιο δραματικό παράδειγμα του «προσώπου Ozempic»

Μεταξύ των γυναικών, και οι δύο γιατροί είπαν ότι η Σάρον Όσμπορν αποτελεί το πιο δραματικό παράδειγμα του «προσώπου Ozempic», με την ίδια την Όσμπορν να αποκαλύπτει ότι έχασε 20 κιλά από τη χρήση του Ozempic και ότι στη συνέχεια «δεν μπορούσε να σταματήσει να χάνει βάρος».

«Τα μάτια της φαίνονται πιο βυθισμένα, τα μάγουλά της έχουν περισσότερη κοιλότητα. Υπάρχει, επίσης, σημαντική απώλεια όγκου στο πρόσωπο και περισσότερες ρυτίδες που σχετίζονται με αυτό» δήλωσε η δρ Ραμαναντάμ.

Και οι δύο επεσήμαναν, επιπλέον, τη ρινοπαρειακή πτυχή -ή τη γραμμή που εκτείνεται από το πλάι της μύτης προς τη γωνία του στόματος-, η οποία, όπως είπαν, είχε γίνει πιο έντονη.

Η Τζέσικα Σίμπσον

Κλείνοντας, αναφέρθηκαν στην τραγουδίστρια Τζέσικα Σίμπσον, με τον δρ. Τζόουνς να δηλώνει: «Αν δείτε μια παλιότερη φωτογραφία της, θα διαπιστώσετε ότι το πρόσωπό της ήταν πολύ πιο γεμάτο και είχε περισσότερο όγκο. Κι όταν κοιτάζω τη μεταγενέστερη φωτογραφία, τα μάτια της, το πρόσωπό της είναι πιο βυθισμένο-αδυνατισμένο, και τα μάγουλά της δεν είναι τόσο γεμάτα. Μοιάζει σαν να λιμοκτονεί».

Διαβάστε ακόμη: