Νέες ισχυρές πιέσεις δέχεται η μετοχή της Credit Suisse, με τους επενδυτές να μην πείθονται προς το παρόν για την ικανότητα της ένεσης ρευστότητας από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας (SNB), να αποτρέψει πιθανή κατάρρευση της τράπεζας.

Εν τω μεταξύ, η Credit Suisse και η UBS Group αντιτίθενται σε μια πιθανή αναγκαστική συγχώνευση, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg που επικαλείται πηγές με γνώση του θέματος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η UBS επικεντρώνεται περισσότερο στη διαχείριση πλούτου και δεν επιθυμεί να αναλάβει ρίσκο που σχετίζεται με την Credit Suisse.

Σε συνέντευξή του αργά το βράδυ της Πέμπτης, ο Andre Helfenstein, διευθύνων σύμβουλος της ελβετικής τράπεζας, δήλωσε στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα SRF ότι η χρηματοδότηση είναι “προληπτική ρευστότητα” που θα επιτρέψει στην εταιρεία να συνεχίσει να εκτελεί τα σχέδια αναδιάρθρωσής της και “να λειτουργεί καλά σε αυτή την ταραχώδη κατάσταση”.

Ο Andre Helfenstein, πρόσθεσε ότι η Credit Suisse εργάζεται για την αναχαίτιση των εκροών πελατών, αλλά σημείωσε ότι η διόρθωση είναι “κάτι που δεν συμβαίνει από τη μια μέρα στην άλλη”.

Η μετοχή σημειώνει νέα «βουτιά» 11%.

Διαβάστε περισσότερα