Η Ελβετική εταιρία διαχειριστής ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Pando Asset AG υπέβαλε εχθές αίτηση στην SEC για να προσφέρει ένα spot Bitcoin ETF στις ΗΠΑ.

Το Pando Asset Spot Bitcoin Trust θα προσφέρει στους επενδυτές μετοχές που υποστηρίζονται από Bitcoin με την Bank of New York Mellon ως διαχειριστή και την Coinbase Custody ως θεματοφύλακα του αμοιβαίου κεφαλαίου.

Ένα γνήσιο Bitcoin ETF, ένα που παρακολουθεί άμεσα το Bitcoin και όχι μόνο τα παράγωγα, έχει μέχρι στιγμής ξεφύγει από τους επενδυτές των ΗΠΑ.

Αλλά η ιδέα είναι η εξής: οι μετοχές σε ένα Bitcoin ETF θα κέρδιζαν και θα έχαναν αξία καθώς η τιμή του Bitcoin διακυμαίνεται και οι επενδύσεις σε αυτές τις μετοχές θα επέτρεπαν στους αγοραστές να αποκτήσουν έκθεση στο BTC χωρίς να αγοράζουν ή να κατέχουν πραγματικά ψηφιακά νομίσματα.

Η Pando έχει επί του παρόντος υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία αξίας 29 εκατομμυρίων δολαρίων στα τρία προϊόντα που διαπραγματεύονται μέσω ανταλλαγής (ETP): Pando Asset Crypto 6 ETP, Pando Asset Crypto Bitcoin ETP και Pando Asset Crypto Ethereum ETP.

Όλα τα κεφάλαια διαπραγματεύονται επί του παρόντος στο SIX Swiss Exchange.

Το πρώτο αμοιβαίο κεφάλαιο παρακολουθεί την απόδοση των έξι κορυφαίων περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης, τα οποία επί του παρόντος περιλαμβάνουν νομίσματα όπως το Bitcoin, το Ethereum, το Solana και το Cardano.

Στις προηγούμενες απορρίψεις ενός ETF Bitcoin spot, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) ανέφερε ανησυχίες σχετικά με πιθανή χειραγώγηση της αγοράς, αστάθεια τιμών, επιλογές θεματοφυλακής και αξιοπιστία των δεδομένων τιμών.

Αλλά οι εταιρείες που πιέζουν για την εγγραφή κεφαλαίων υποστήριξαν ότι η SEC χορήγησε εγκρίσεις σε παρόμοια δομημένα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Bitcoin, τα οποία παρακολουθούν την τιμή των συμβολαίων που στοιχηματίζουν στη μελλοντική τιμή του Bitcoin. Αυτές οι συμβάσεις είναι παράγωγα επενδυτικά προϊόντα που ρυθμίζονται από την CFTC.

Διαβάστε ακόμη: