Η βιομηχανία κρυπτογράφησης μπορεί επιτέλους να κλείσει το κεφάλαιο για μια λιτανεία σκανδάλων και προβλημάτων μετά το χτύπημα της Binance με έναν ιστορικό διακανονισμό από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ο CEO της Coinbase Brian Armstrong δήλωσε τη Δευτέρα.

«Η ενέργεια επιβολής κατά της Binance,  μας επιτρέπει να γυρίσουμε τη σελίδα και ελπίζουμε να κλείσουμε αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας», είπε ο Armstrong σε συνέντευξή του στο CNBC.

«Υπάρχουν πολλές εταιρείες κρυπτογράφησης που βοηθούν στην οικοδόμηση της κρυπτογραφικής οικονομίας και στην αλλαγή του χρηματοπιστωτικού μας συστήματος παγκοσμίως. Αλλά πολλές από αυτές εξακολουθούν να είναι μικρές νεοφυείς επιχειρήσεις».

«Πιστεύω ότι η ρυθμιστική σαφήνεια θα συμβάλει στην αύξηση των επενδύσεων, ειδικά από τους θεσμούς», πρόσθεσε.

Η Binance επλήγη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ με διακανονισμό 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος οδήγησε τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλό του, Changpeng Zhao, να παραιτηθεί και να δηλώσει ένοχος για παραβιάσεις του ξεπλύματος χρήματος.

Η κυβέρνηση κατηγόρησε τον Binance για παραβίαση του νόμου περί τραπεζικού απορρήτου των ΗΠΑ και για παραβίαση των κυρώσεων κατά του Ιράν.

Ο Armstrong αντέκρουσε τον ισχυρισμό ότι η κρυπτογράφηση χρησιμοποιείται κυρίως για κακόβουλους σκοπούς όπως η απάτη, το ξέπλυμα χρήματος και η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, μια κοινή αποχή από χρηματοπιστωτικές εταιρείες που έχουν αποφύγει μπούν στην αγορά λόγω ανησυχιών συμμόρφωσης.

Διαβάστε ακόμη: