Οι εκροές από την Binance ανήλθαν σε περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια τις τελευταίες 24 ώρες, χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το bitcoin, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ανάλυσης blockchain Nansen, μετά την παραίτηση του ιδρυτή και διευθύνοντος συμβούλου Changpeng Zhao και ομολόγησε την ενοχή του σε συμφωνία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Η Binance συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμα 4,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην κυβέρνηση των ΗΠΑ. Οι συμφωνίες ένστασης τερματίζουν μια πολυετή έρευνα για το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης.

Εν τω μεταξύ, η ρευστότητα μειώθηκε κατά 25% στο ίδιο χρονικό διάστημα, καθώς οι διαμορφωτές αγοράς αποσύρουν τις θέσεις τους, σύμφωνα με τον πάροχο δεδομένων Kaiko.

Οι εκροές είναι σημαντικές και παραπλήσιες με αυτό που συνέβη προηγουμένως όταν το χρηματιστήριο και ο ιδρυτής του κατηγορήθηκαν για 13 παραβιάσεις κινητών αξιών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Το εγγενές διακριτικό της ανταλλαγής, το BNB, υποχώρησε περισσότερο από 8% τις τελευταίες 24 ώρες.

Η Binance κατέχει μάρκες BNB αξίας περίπου 2,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον Nansen.

Και τον Μάρτιο, αφού η Binance κατάργησε σταδιακά τις συναλλαγές μηδενικών προμηθειών για ζεύγη περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένου του bitcoin, ένα βασικό κίνητρο για τους πελάτες, το χρηματιστήριο άρχισε να βλέπει το μερίδιό του σε όλες τις συναλλαγές spot να μειώνεται.

Η Binance παραμένει το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης στον κόσμο παγκοσμίως, επεξεργάζοντας δισεκατομμύρια δολάρια σε όγκο συναλλαγών κάθε χρόνο.

Παραμένουν περισσότερα από 65 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων στην πλατφόρμα, σύμφωνα με τον Nansen, πράγμα που σημαίνει ότι η Binance είναι πιθανό να κεφαλαιοποιηθεί αρκετά ώστε να αντέξει μια ξαφνική εκροή επενδυτών από την πλατφόρμα. Και ενώ οι αναλήψεις αυξάνονται, δεν έχει υπάρξει ακόμη «μαζική έξοδος» κεφαλαίων από το χρηματιστήριο.

Διαβάστε ακόμη: