Η Coinbase εμφανίζεται σίγουρη ότι ένα διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο σε Bitcoin των ΗΠΑ θα εγκριθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της χώρας, δήλωσε στο CNBC ο επικεφαλής νομικός διευθυντής της εταιρείας, Paul Grewal.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος ότι αυτές οι αιτήσεις [ETF] θα εγκριθούν, έστω και μόνο επειδή θα έπρεπε να χορηγηθούν βάσει του νόμου», δήλωσε ο Grewal σε συνέντευξή του στον Arjun Kharpal του CNBC.

Πρόσφατα, η SEC αντιμετώπισε μια μεγάλη δικαστική “ήττα” όταν ένας δικαστής έκρινε ότι η ρυθμιστική αρχή δεν είχε καμία βάση να αρνηθεί την προσπάθεια της Grayscale για τη διαχείριση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων να μετατρέψει το τεράστιο κεφάλαιό της για bitcoin GBTC σε ETF.

Η SEC την περασμένη εβδομάδα αρνήθηκε να προσφύγει  σε αυτήν την απόφαση εντός μιας καθοριστικής προθεσμίας, πιθανότατα ανοίγοντας το δρόμο για την έγκριση ενός ETF που σχετίζεται με το Bitcoin τους επόμενους μήνες.

«Πιστεύω ότι οι εταιρείες που έχουν προχωρήσει με ισχυρές προτάσεις προς εμάς για αυτά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες είναι από τα μεγαλύτερα blue chips στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες», πρόσθεσε ο Grewal. «Έτσι, αυτό, νομίζω, υποδηλώνει ότι θα δούμε πρόοδο εκεί σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Δεν είπε πότε είναι πιθανό να συμβεί αυτό και πρόσθεσε την προειδοποίηση ότι οποιαδήποτε απόφαση θα εξαρτηθεί τελικά από την SEC.

Ωστόσο, είπε ο Grewal, είναι πιθανό τώρα ότι η SEC θα εγκρίνει σύντομα ένα Bitcoin ETF, υπογραμμίζοντας την αποτυχία της ρυθμιστικής αρχής στο δικαστήριο να εμποδίσει τη Grayscale να μετατρέψει το κεφάλαιό της GBTC Bitcoin  σε ETF.

Ένα Bitcoin ETF θα έδινε στους επενδυτές έναν τρόπο να κατέχουν Bitcoin  χωρίς να χρειάζεται να κάνουν απευθείας αγορά από ένα χρηματιστήριο.

Αυτό θα μπορούσε να είναι πιο ελκυστικό για τους ιδιώτες επενδυτές που θέλουν να κερδίσουν έκθεση στο bitcoin χωρίς να χρειάζεται να κατέχουν πραγματικά το υποκείμενο περιουσιακό στοιχείο.

Η Coinbase πιθανότατα θα ωφεληθεί από οποιοδήποτε Bitcoin ETF που τελικά εγκρίνεται. Η εταιρεία, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο κρυπτογράφησης στις Ηνωμένες Πολιτείες, είναι μια κοινή μετοχή που διατηρείται σε χαρτοφυλάκια που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν στους επενδυτές έκθεση σε κρυπτογράφηση.

Ωστόσο, δεν είναι όλα ρόδινα στην προσπάθεια της Grayscale να μετατρέψει το GBTC σε ETF. Η Grayscale Investments είναι μια αμερικανική εταιρεία διαχείρισης ψηφιακών νομισμάτων και θυγατρική της Digital Currency Group που ιδρύθηκε το 2013 και εδρεύει στο Στάμφορντ του Κονέκτικατ.

Η μητρική εταιρεία της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, Digital Currency Group, μαζί με το χρηματιστήριο κρυπτογράφησης Gemini και τη θυγατρική Genesis της DCG, κατηγορήθηκαν σε αγωγή από τον γενικό εισαγγελέα της Νέας Υόρκης για εξαπάτηση επενδυτών άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη: