Η Victoria’s Secret προσπάθησε τα τελευταία χρόνια να επαναπροσδιορίσει το brand της, ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περίμενε.

Η αυτοκρατορία εσωρούχων γνώρισε πτώση στις πωλήσεις μετά τη στροφή της προς πιο ποικιλόμορφα μοντέλα, αντικαθιστώντας τους διάσημους «αγγέλους» με φιγούρες όπως η ποδοσφαιρίστρια Megan Rapinoe και το transgender μοντέλο Valentina Sampaio.

Ενώ αυτή η αλλαγή συγκέντρωσε θετικές κριτικές στο διαδίκτυο, δεν οδήγησε σε αύξηση των πωλήσεων και η εταιρεία, στοχεύει τώρα να επαναφέρει την έντονη σεξουαλικότητα, για την οποία έγινε γνωστή.

Victoria’s Secret: Μείωση 5% το 2023 σε σχέση με το 2020

Όσον αφορά στις οικονομικές επιδόσεις, τα έσοδα για το 2023 προβλέπεται να φτάσουν τα 6,2 δισεκατομμύρια δολάρια, αντιπροσωπεύοντας μείωση 5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και ακόμη χαμηλότερα από τα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια που πέτυχαν το 2020.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Victoria’s Secret, Martin Waters, αναγνώρισε ότι οι επιδόσεις της εταιρείας χρειάζονται βελτίωση, ιδίως σε ό,τι αφορά την ενίσχυση του πυρήνα της. Η μάρκα σχεδιάζει να επεκταθεί με την εισαγωγή activewear και μαγιό, την ανανέωση των υφιστάμενων καταστημάτων και το άνοιγμα 400 νέων τοποθεσιών εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Victoria’s Secret, γνωστή για τις εντυπωσιακές επιδείξεις πασαρέλας της με μοντέλα όπως η Cara Delevingne και η Miranda Kerr ως «Άγγελοι», αντιμετώπισε επικρίσεις από ακτιβιστές, οδηγώντας στην απόσυρση των χαρακτηριστικών σόου.

Victoria’s Secret: Στόχος να επαναφέρει τη σεξουαλικότητα για την οποία έγινε γνωστή

Το 2020, η μάρκα ενεπλάκη σε διαμάχη μετά από ισχυρισμούς για «κουλτούρα μισογυνισμού, εκφοβισμού και παρενόχλησης» στην εταιρεία.

Ο Les Wexner, διευθύνων σύμβουλος της τότε μητρικής εταιρείας της Victoria’s Secret, της L Brands, συνδέθηκε επίσης με τον καταδικασμένο δράστη σεξουαλικών εγκλημάτων, Jeffrey Epstein.

Παρά τις προκλήσεις της, η μάρκα ξεκίνησε φέτος το «Victoria’s Secret: The Tour ’23», σε μια προσπάθεια να αναβιώσει τη μορφή της επίδειξης πασαρέλας κι έπεται συνέχεια.

Διαβάστε ακόμη: