Ο Changpeng Zhao, Διευθύνων Σύμβουλος του Binance, ενός από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια Bitcoin και κρυπτογράφησης στον κόσμο, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι το  επόμενο halving του Bitcoin, προγραμματισμένο για το 2024, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια περίοδο ανανεωμένης αύξησης των τιμών.

Τί είναι το halving

Το halving πραγματοποιείται κάθε τέσσερα χρόνια.

Η πρακτική του halving εγγράφηκε στον αλγόριθμο εξόρυξης του Bitcoin για να εξουδετερώσει τον πληθωρισμό διατηρώντας τη σπανιότητα. Θεωρητικά, η μείωση του ρυθμού έκδοσης Bitcoin σημαίνει ότι η τιμή θα αυξηθεί εάν η ζήτηση παραμείνει ίδια.

Τα halving του Bitcoin, που συμβαίνει περίπου κάθε τέσσερα χρόνια, είναι κομβικά γεγονότα στην ιστορία του κρυπτονομίσματος. Κατά τη διάρκεια αυτών των γεγονότων, ο ρυθμός με τον οποίο δημιουργείται νέο Bitcoin μέσω της εξόρυξης μειώνεται, με αποτέλεσμα τη μείωση της έκδοσης του περιουσιακού στοιχείου.

Όπως αναφέρθηκε από τον Zhao, αυτό το σοκ προσφοράς είχε ιστορικά σημαντικό αντίκτυπο στην τιμή του Bitcoin, με αποτέλεσμα τα υψηλά όλων των εποχών το 2013, το 2017 και το 2021.

Οι παρατηρήσεις του Zhao σχετικά με τη δυνατότητα για «ιστορικά υψηλά» μετά το halving του Bitcoin το 2024 βασίζονται σε ιστορικές τάσεις. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών halving, το Bitcoin γνώρισε αξιοσημείωτες αυξήσεις τιμών τα επόμενα χρόνια.

Ο Zhao προσφέρει την ακόλουθη εξήγηση για τα δεδομένα:

Pre-Halving Excitement

Ενόψει της μείωσης κατά το ήμισυ του Bitcoin, η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων συνήθως απολαμβάνει ένα κύμα ενθουσιασμού, συζητήσεων και κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης. Αυτό το φαινόμενο αντανακλά την προσμονή και τις υψηλές προσδοκίες γύρω από το γεγονός.

Post-Halving Reality

Σε αντίθεση με ορισμένες προσδοκίες, η τιμή του Bitcoin δεν διπλασιάζεται αμέσως σε μια νύχτα μετά από ένα halving. Αντίθετα, το άμεσο επακόλουθο χαρακτηρίζεται συχνά από μια περίοδο ενοποίησης και προσαρμογών.

Subsequent Price Surges

Είναι το έτος ή τα χρόνια που ακολούθησαν τη μείωση κατά το ήμισυ του Bitcoin που η τιμή του κρυπτονομίσματος έχει ιστορικά εκτιναχθεί σε νέα υψηλά όλων των εποχών. Αυτό το φαινόμενο οφείλεται σε έναν συνδυασμό παραγόντων, όπως η αυξημένη ευαισθητοποίηση, η αυξανόμενη υιοθέτηση και ο μειωμένος ρυθμός παραγωγής Bitcoin.

Ως εκ τούτου, οι παρατηρήσεις του Zhao φαίνεται να απηχεί την πεποίθηση πολλών Bitcoiners ότι το περιουσιακό στοιχείο γίνεται προβλέψιμο και κυκλικό με τις κινήσεις των τιμών του, ως αποτέλεσμα αυτού του γεγονότος ότι είναι ένα υγιές χρήμα του οποίου η νομισματική πολιτική δεν ελέγχεται από τις κυβερνήσεις.

Αυτά τα γεγονότα χρησιμεύουν ως υπενθύμιση των αποπληθωριστικών χαρακτηριστικών του ψηφιακού νομίσματος, διαχωρίζοντάς το από τα παραδοσιακά νομίσματα fiat.

Διαβάστε ακόμη: