Το Bitcoin και άλλα μεγάλα κρυπτονομίσματα, συμπεριλαμβανομένου του ethereum και του Ripple, έχουν κλονιστεί από την Federal Reserve φέτος – δημιουργώντας αυτό που θα μπορούσε να γίνει εφιάλτης για τις τιμές του Bitcoin.

Η τιμή του Bitcoin, αυξήθηκε σχεδόν κατά 70% μέχρι στιγμής φέτος, με τη βοήθεια της BlackRock, του μεγαλύτερου διαχειριστή κεφαλαίων στον κόσμο που φροντίζει περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 10 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, οδηγώντας σε ένα κύμα ενδιαφέροντος για Bitcoin και κρυπτογράφηση της Wall Street.

Τώρα, ένας πρώην διευθύνων σύμβουλος της BlackRock έχει προβλέψει ότι είναι μόνο θέμα μηνών έως ότου η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) εγκρίνει ένα πολυαναμενόμενο αμοιβαίο κεφάλαιο σε Bitcoin spot διαπραγμάτευσης (ETF), δίνοντας σε κεφάλαια που διαχειρίζονται περιουσιακά στοιχεία αξίας 17,7 τρισεκατομμυρίων δολαρίων πράσινο φως.

Η εταιρεία επενδυτικών ερευνών ByteTree αναβάθμισε την προοπτική τιμής του Bitcoin σε «bull» από «neutral», καθώς η κρυπτογράφηση επωφελείται ως «ασφαλές καταφύγιο» εν μέσω ξεπουλήματος μετοχών και ομολόγων.

Το Bitcoin εκτινάχθηκε για λίγο πάνω από τα 28.000 δολάρια κατά τις πρωινές ώρες της Πέμπτης στις ΗΠΑ και στη συνέχεια έπεσε στα 27.300 δολάρια καθώς οι έμποροι βρήκαν την ευκαιρία να πουλήσουν το ανέβασμα της τιμής και να κλειδώσουν μερικά κέρδη.

Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα με βάση την κεφαλαιοποίηση της αγοράς διαπραγματευόταν στα 27.500 $ πρόσφατα, σταθερά τις τελευταίες 24 ώρες, αλλά εξακολουθεί να έχει καλύτερη απόδοση από την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων.

Ο δείκτης αγοράς CoinDesk, ο οποίος διαθέτει ένα ευρύ καλάθι ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, υποχώρησε 0,3%, ενώ το ethereum υποχώρησε 1,8% την ίδια περίοδο.

«Στο εγγύς μέλλον, αναμένω ότι η αγορά θα κάνει πωλήσεις σε αυτό το ράλι», είπε ο John Glover, επικεφαλής επενδύσεων της Ledn, σε ένα email στο CoinDesk. «Ελλείψει νέας ροής κεφαλαίων σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, πιστεύω ότι αυτό θα είναι αυτό το ράλι: βραχύβιο».

Διαβάστε ακόμη: