Η Monzo, η αξίας 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ψηφιακή τράπεζα, κυκλοφόρησε μια λειτουργία που επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν επενδύσεις—σημαδεύοντας την πρώτη της τοποθέτηση στην τεράστια αγορά χρηματοοικονομικών επενδύσεων.

Η λειτουργία, που ονομάζεται Investments, θα επιτρέψει στους πελάτες της Monzo να επενδύσουν σε έναν αριθμό κεφαλαίων που διαχειρίζεται ο κολοσσός διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων BlackRock.

Η λειτουργία πρόκειται να ξεκινήσει να κυκλοφορεί την Τρίτη και θα επιτρέπει στους χρήστες να επενδύουν με μόλις 1 £.

Η κίνηση θα θέσει τη Monzo σε ανταγωνισμό με μεγάλες εδραιωμένες τράπεζες όπως η Chase, η οποία προσφέρει διαδικτυακή διαχείριση επενδύσεων μέσω της θυγατρικής της Nutmeg. εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων· και νεότερους ανταγωνιστές startup όπως οι Chip, Moneybox και Plum.

Η Monzo επιτρέπει ήδη στους πελάτες της να βάλουν τα χρήματά τους σε θυρίδες αποταμίευσης με τόκο. Αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία κάνει μια κίνηση στον κόσμο των επενδύσεων.

Η διαδικασία αίτησης είναι αρκετά απλή.

Οι πελάτες θα προσκληθούν σε μια λίστα αναμονής για πρόσβαση στο προϊόν. Οι κατάλληλοι χρήστες που έχουν εγγραφεί στη λίστα αναμονής θα προσκληθούν στη συνέχεια να δημιουργήσουν ένα δοχείο επένδυσης.

Μετά από αυτό, θα μεταφερθούν σε ένα σύνολο οθονών όπου μαθαίνουν για το προϊόν και μπορούν να επιλέξουν από τρία κεφάλαια που έχει επιλέξει η BlackRock με βάση διαφορετικά επίπεδα κινδύνου.

Η επιλογή μοιράζεται μεταξύ τριών αμοιβαίων κεφαλαίων που διαχειρίζεται η BlackRock: Careful, Balanced και Adventurous.

Στο «Careful» άκρο της κλίμακας βρίσκεται ένα ταμείο χαμηλού κινδύνου και χαμηλής απόδοσης. το «Balanced» αμοιβαίο κεφάλαιο έχει μεσαίο υψηλό κίνδυνο και ανταμοιβή. ενώ η «Adventurous» αφορά κατανομές υψηλότερου κινδύνου με πολύ μεγαλύτερες πιθανές αποδόσεις.

Διαβάστε ακόμη: