Η εταιρεία Blockchain Ripple δήλωσε την Τετάρτη ότι εξαγόρασε την Metaco, μια ελβετική εταιρεία που διατηρεί με ασφάλεια ψηφιακά στοιχεία για λογαριασμό πελατών, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει το διεθνές της αποτύπωμα και να διευρύνει το φάσμα των υπηρεσιών της.

Τα νέα για τη συμφωνία, μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων τον περασμένο χρόνο, έρχονται καθώς η startup με έδρα το Σαν Φρανσίσκο συνεχίζει να αμφισβητεί μια αγωγή από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η συμφωνία αναμένεται να ενισχύσει το εύρος προϊόντων της Ripple και να της δώσει πρόσβαση σε μια ελκυστική λίστα πελατών που περιλαμβάνει τη Citi και την BNP Paribas.

Έρχεται επίσης καθώς η βιομηχανία κρυπτογράφησης στο σύνολό της αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις, από υψηλότερα επιτόκια και αυστηρότερους όρους χρηματοδότησης έως μαζικές απολύσεις και φθίνουσες αποτιμήσεις εταιρειών.

«Αυτή είναι η μεγαλύτερη συμφωνία που έχουμε δει τον τελευταίο χρόνο», είπε ο Brad Garlinghouse, Διευθύνων Σύμβουλος της Ripple.

Η Ripple επένδυσε 250 εκατομμύρια δολάρια σε μετρητά από τον δικό της ισολογισμό για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά, είπε η Garlinghouse.

«Σε μια εποχή που άλλοι κλείνουν τις πόρτες τους ή αντιμετωπίζουν απολύσεις, νομίζω ότι είναι ένα πραγματικά σημαντικό μήνυμα για τον κλάδο, είναι επίσης ένα σημάδι ότι το ripple βρίσκεται σε ισχυρή θέση – θα παίξουμε επιθετικά», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της Ripple είπε ότι η συμφωνία ήταν ένα σημάδι ότι ήταν ακόμα δυνατή η σύναψη σημαντικών συμφωνιών ακόμη και με τις πιέσεις που αντιμετωπίζει η ευρύτερη αγορά.

Η Garlinghouse είπε ότι η συμφωνία θα βοηθήσει την εταιρεία να αυξήσει την παρουσία της στο εξωτερικό σε μια εποχή που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς λαμβάνει σκληρά μέτρα εναντίον μεγάλων παραγόντων του κλάδου, συμπεριλαμβανομένου του Ripple.

Ο τιτάνας της κρυπτογράφησης , αξίας 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον πιο πρόσφατο ιδιωτικό γύρο χρηματοδότησής του, αντιμετώπισε μεγάλη ρυθμιστική αβεβαιότητα αφού η SEC μήνυσε την εταιρεία και δύο από τα στελέχη της κατηγορώντας τους για μη εγγεγραμμένους τίτλους.

Διαβάστε περισσότερα