To Bitcoin εγκατέλειψε τα πρόσφατα κέρδη του, καθώς τα στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ συνεχίζουν να επιβαρύνουν το επενδυτικό κλίμα.

Η τιμή του Bitcoin σημείωσε άνοδο 6% από την 1η Οκτωβρίου έως τις 2 Οκτωβρίου αλλά αφού απέτυχε να σπάσει την αντίσταση των 28.500 δολαρίων, η τιμή μειώθηκε κατά 4,5% την ίδια ημέρα.

Αυτή η πτώση συνέβη λόγω της απογοητευτικής απόδοσης των ETF (συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων κεφαλαίων) του Ether  που κυκλοφόρησαν στις 2 Οκτωβρίου και των ανυσηχιών για μια επερχόμενη οικονομική ύφεση.

Αυτή η διόρθωση στην τιμή του Bitcoin στις 3 Οκτωβρίου σηματοδοτεί 47 ημέρες από την τελευταία φορά που το Bitcoin έκλεισε πάνω από τα 28.000 δολάρια και οδήγησε στη ρευστοποίηση μακροχρόνιων συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης μοχλευμένης αξίας 22 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η υπερθέρμανση της οικονομίας των ΗΠΑ θα μπορούσε να οδηγήσει σε περισσότερες ενέργειες της Fed

Οι επενδυτές αύξησαν τις προσδοκίες τους για περαιτέρω συστολικά μέτρα από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ μετά τη δημοσίευση των πιο πρόσφατων στοιχείων για την αγορά εργασίας των ΗΠΑ στις 3 Οκτωβρίου, αποκαλύπτοντας ότι υπήρχαν 9,6 εκατομμύρια θέσεις εργασίας στα τέλη Αυγούστου, από 8,9 εκατομμύρια τον Ιούλιο.

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell είχε επισημάνει κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας στο Jackson Hole Economic Symposium τον Αύγουστο ότι «τα στοιχεία που υποδηλώνουν ότι η στενότητα στην αγορά εργασίας δεν μειώνεται πλέον θα μπορούσε να απαιτήσει μια απάντηση νομισματικής πολιτικής».

Κατά συνέπεια, οι traders τιμολογούν τώρα με πιθανότητα 30% ότι η Fed θα αυξήσει τα επιτόκια στη συνεδρίασή της τον Νοέμβριο, σε σύγκριση με 16% την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πτώση της τιμής του Bitcoin σήμερα φαίνεται να αντανακλά τις ανησυχίες για μια επικείμενη οικονομική ύφεση και την πιθανή απάντηση της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve. Επιπλέον, έδειξε πόσο στενά συνδέονται οι αγορές κρυπτονομισμάτων με μακροοικονομικούς παράγοντες.

Διαβάστε ακόμη: