Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων αυξήθηκαν ευρέως τη Δευτέρα, με το Bitcoin να σκαρφαλώνει πάνω από τα 27.000 δολάρια για πρώτη φορά αυτόν τον μήνα.

Το Bitcoin διαπραγματεύτηκε τελευταία υψηλότερα κατά λιγότερο από 1% στα 26.685,97 $, σύμφωνα με το Coin Metrics. Νωρίτερα, αυξήθηκε έως και σχεδόν 4% στα 27.403,17 δολάρια. Το Ethereum ήταν επίσης ελαφρώς υψηλότερα και διαπραγματεύθηκε στα 1.635,90 δολάρια.

Ο λόγος για την κίνηση δεν ήταν σαφής, αν και υπήρξε μια εκτίναξη του όγκου συναλλαγών κατά τις ώρες λειτουργίας στην ασιατική αγορά, δήλωσε η Dessislava Aubert, ανώτερη ερευνητική αναλύτρια στην εταιρεία παροχής κρυπτογραφικών δεδομένων Kaiko.

«Στο τρέχον περιβάλλον χαμηλής ρευστότητας, η σχετικά χαμηλή πίεση αγοράς και πώλησης θα μπορούσε να ενισχύσει τις κινήσεις των τιμών spot και να τονώσει τις ρευστοποιήσεις στις αγορές παραγώγων», είπε.

Η άνοδος του όγκου ακολούθησε μια αναφορά του Nikkei της Ιαπωνίας το Σαββατοκύριακο ότι η ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτρέψει σε νεοφυείς επιχειρήσεις να πωλούν ψηφιακά μάρκες σε κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών εκτός από συμβατικά περιουσιακά στοιχεία όπως μετοχές και δικαιώματα προαίρεσης μετοχών.

«Συνολικά, αναμένουμε αστάθεια αυτή την εβδομάδα ενόψει πολλών συνεδριάσεων μεγάλων κεντρικών τραπεζών», πρόσθεσε η Aubert.

Οι κινήσεις συμπίπτουν με την άνοδο της χρηματιστηριακής αγοράς ενόψει της διήμερης συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve, η οποία έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί αυτήν την Τετάρτη.

Οι έμποροι εκχωρούν πιθανότητα 99% η Fed να διατηρήσει τα επιτόκια ως έχουν και μόλις 31% πιθανότητα αύξησης τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch του Ομίλου CME, το οποίο μετράει τις τιμές στην αγορά συμβάσεων μελλοντικής εκπλήρωσης Fed Funds.

Το Bitcoin σημειώνει τα πρώτα του συνεχόμενα εβδομαδιαία κέρδη από τον Μάιο, παρά το πτωτικό κλίμα μεταξύ των επενδυτών. Ο κινητός μέσος όρος των 50 ημερών άρχισε να μειώνεται τον Αύγουστο και πρόσφατα πέρασε κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών.

Ενώ οι έμποροι κρυπτονομισμάτων συνήθως δεν ενοχλούνται από τη βραχυπρόθεσμη αστάθεια, η τάση έχει προκαλέσει ορισμένους να ανησυχούν ότι η μακροπρόθεσμη δυναμική μπορεί να σπάσει.

Οι κινήσεις της Δευτέρας φέρνουν το μηνιαίο κέρδος του Bitcoin στο 4%.

Διαβάστε ακόμη: