Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών θεματοφυλακής κρυπτονομισμάτων, BitGo και η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Bitcoin, Swan σχεδιάζουν να δημιουργήσουν ένα trust μόνο σε Bitcoin ως μέσο για την προσφορά υπηρεσιών θεματοφυλακής χωρίς έκθεση στην υπόλοιπη αγορά ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Η κοινοπραξία, η οποία υπόκειται σε ρυθμιστική έγκριση, θα συνδυάζει τις δυνατότητες φύλαξης της BitGo με την τεχνογνωσία της Swan στην ενσωμάτωση και την πρόληψη της απάτης.

«Θα ήταν η πρώτη τέτοιου τύπου εταιρεία στις ΗΠΑ», ανέφεραν σε σχετικό δελτίο τύπου το βράδυ της Πέμπτης.

«Πιστεύουμε ότι το καλύτερο μοντέλο για τη βιομηχανία του Bitcoin είναι το ίδιο δοκιμασμένο στη μάχη μοντέλο που αποτελεί μέρος της χρηματοπιστωτικής βιομηχανίας των ΗΠΑ για πάνω από έναν αιώνα: ο διαχωρισμός ανταλλαγής και φύλαξης», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της BitGo, Mike Belshe.

Η BitGo είναι ένας από τους θεματοφύλακες που χρησιμοποίησε η Swan για τις ανάγκες αποθήκευσης Bitcoin , με την δεύτερη να είναι η ναυλωμένη εταιρεία καταπιστεύματος Fortress Trust με έδρα τη Νεβάδα, η οποία συμφώνησε να εξαγοραστεί από την Ripple.

Αναφερόμενος σε αυτή τη συμφωνία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Swan, Cory Klippsten, είπε ότι η Swan εργάζεται ήδη για να μεταφέρει τη συμμόρφωση και τον διακανονισμό σε άλλον εταίρο.

«Έχουμε ενσωματωθεί με την Bakkt από τις αρχές του 2023 και έχουμε ήδη αρχίσει να μεταφέρουμε ορισμένα τμήματα πελατών.» «Είναι σημαντικό για εμάς να δημιουργήσουμε έναν θεματοφύλακα χωρίς τους κινδύνους της εξασφάλισης πολλών altcoin στην ίδια εταιρεία εμπιστοσύνης με το Bitcoin », είπε ο Klippsten.

Ο θεματοφύλακας κρυπτογράφησης Prime Trust τέθηκε σε διαχείριση τον Ιούλιο, λίγο αφότου η BitGo ακύρωσε τα σχέδια για την απόκτησή του.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Prime Trust, Jor Law, αποκάλυψε σε δικαστική κατάθεση τον Αύγουστο ότι η εταιρεία είχε χάσει 8 εκατομμύρια δολάρια σε μια επένδυση στο αλγοριθμικό stablecoin terraUSD, το οποίο κατέρρευσε τον Μάιο του 2022.

Μετά την ματαίωση της εξαγοράς της Prime Trust, η BitGo συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια σε χρηματοδότηση με αποτίμηση 1,75 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη: