Ο όγκος συναλλαγών του Bitcoin έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο εδώ και σχεδόν πέντε χρόνια αυτόν τον μήνα, καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να περιμένουν λόγους για να επιστρέψουν στην αγορά.

Μια ανάλυση των δεδομένων CryptoQuant τόσο από χρηματιστήρια spot όσο και από χρηματιστήρια παραγώγων δείχνει ότι ο συνολικός όγκος του Bitcoin που διακρατείται σε όλα τα χρηματιστήρια μειώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα στο χαμηλότερο επίπεδό του από το 2018 και δυσκολεύεται να ανακάμψει.

Από τις 26 Αυγούστου, ο όγκος συναλλαγών του Bitcoin σε όλα τα χρηματιστήρια διαμορφώθηκε στα 129.307 BTC, σύμφωνα με την CryptoQuant. Νωρίτερα μέσα στον μήνα, στις 12 Αυγούστου, έπεσε στα 112.317 BTC, το χαμηλότερο επίπεδό του από τις 10 Νοεμβρίου 2018.

Τώρα είναι κάτω από το υψηλό του Μαρτίου των 3,5 εκατομμυρίων BTC κατά περίπου 94%.

Η τιμή του Bitcoin εξακολουθεί να είναι αυξημένη κατά 57% για το έτος και να κυμαίνεται περίπου στα 26.100 $, σύμφωνα με το Coin Metrics.

Ήταν ένα εξαντλητικά ήσυχο καλοκαίρι για τους εμπόρους Bitcoin , αλλά η εποχικότητα οφείλεται μόνο σε μεγάλο βαθμό. Η ρυθμιστική καταστολή των κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ σε συνδυασμό με το τέλος της τραπεζικής κρίσης τον Μάιο (η οποία αντιπροσώπευε μεγάλο μέρος των κερδών της από το έτος μέχρι σήμερα) έδιωξε τους διαπραγματευτές και τους εμπόρους μακριά – και δεν είχαν λόγο να επιστρέψουν.

bitcointradingvolume

 

 

Ακόμη και μετά το βίαιο ξεπούλημα του Bitcoin στις 17 Αυγούστου – το μεγαλύτερο μονοήμερο sell-off από την κορύφωση της πτώσης του FTX τον Νοέμβριο – η αγορά γρήγορα έγινε ξανά ήσυχη. Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές δεν έχουν κλονιστεί εύκολα από την πρόσφατη αδυναμία.

Διαβάστε ακόμη: