Ο μικρότερος αδερφός του Sam Bankman-Fried, ο οποίος ήταν κορυφαίος λομπίστας του χρεοκποπημένου ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης FTX , σκέφτηκε να αγοράσει το νησιωτικό έθνος του Ναούρου στον Ειρηνικό με σκοπό να δημιουργήσει ένα οχυρωμένο κράτος, σύμφωνα με μια αγωγή που κατατέθηκε στο πτωχευτικό δικαστήριο του Ντέλαγουερ.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε από δικηγόρους της Sullivan & Cromwell,ο Gabe Bankman-Fried έψαχνε να αγοράσει το Ναούρου για το ενδεχόμενο που το “50% με 99,99% των ανθρώπων πεθάνει” ώστε να προστατεύσει τους φιλάνθρωπους συμμάχους του και να δημιουργήσει ένα γενετικά ενισχυμένο ανθρώπινο είδος.

Η αγωγή επιδιώκει να ανακτήσει δισεκατομμύρια δολάρια μετά την κατάρρευση της FTX .

 banker life, η απίθανη θεωρία σωτηρίας των δισεκατομμυριούχων της τεχνολογίας

Οι δισεκατομμυριούχοι τεχνολογίας αγοράζουν πολυτελή καταφύγια και προσλαμβάνουν στρατιωτική ασφάλεια για να επιβιώσουν από μια κοινωνική κατάρρευση που βοήθησαν να δημιουργηθεί, αλλά όπως όλα τα δηιουργήματά τους, έχει ακούσιες συνέπειες.

Το banker life ή αλλιώς η ζωή σε καταφύγιο είναι μια καλά τεκμηριωμένη αντίληψη μεταξύ των δισεκατομμυριούχων της τεχνολογίας, ιδιαίτερα εκείνων που αναγνωρίζονται ως προπαρασκευαστές της ημέρας της μοίρας. Υπάρχει επίσης μια γοητεία με την αγορά μεγάλων κτημάτων στον Ειρηνικό και ακόμη και την ιδιοκτησία μικρών νησιών εκεί.

Στα χρόνια που διοικούσε το FTX , ο μεγαλύτερος αδερφός Bankman-Fried διαφημίζει έναν φιλανθρωπικό τρόπο ζωής που ονομάζεται banker life.

Οι θιασώτες του αποτελεσματικού αλτρουισμού εργάζονται για να μεγιστοποιήσουν το εισόδημά τους, ώστε να μπορούν να δώσουν τα χρήματά τους με τρόπο που θεωρούν ότι είναι πιο ωφέλιμος για την ανθρωπότητα.

Ο Bankman ίδρυσε τον φιλανθρωπικό βραχίονα έχοντας κατά νου αυτό, να μπορέσουν να διοχετευτούν τα χρήματά τους με τρόπο που θεωρούν ότι είναι πιο ωφέλιμος για την ανθρωπότητα.

Ο Gabe Bankman-Fried ήταν η πιο ορατή παρουσία της FTX στην Ουάσιγκτον και συνδέθηκε με δικομματικές φιλανθρωπικές δωρεές που έφτασαν τα εκατοντάδες εκατομμύρια.

Μαζί με έναν ανώνυμο φιλάνθρωπο στέλεχος της FTX, σκέφτηκε να αγοράσει το Ναούρου, εν μέρει για να προωθήσει «λογική ρύθμιση γύρω από την ανθρώπινη γενετική ενίσχυση και να χτίσει ένα εργαστήριο εκεί».

Ένας εκπρόσωπος του Ναούρου επιβεβαίωσε ότι το νησιωτικό έθνος δεν ήταν και δεν υπ’ηρξε ποτέ προς πώληση.

«Ύβρις, ανικανότητα και απληστία» οι αιτίες της πτώσης της FTX σύμφωνα με έκθεση της νέας διοίκησης

Το Ναούρου

Το Ναούρου, με πληθυσμό περίπου 12.000 κατοίκων, απέχει λίγο περισσότερο από 2.100 μίλια από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας.

Εκεί ήταν που οι δικηγόροι της FTX ισχυρίστηκαν ότι η ομάδα του Bankman-Fried προσπάθησε να δημιουργήσει μια βάση έκτακτης ανάγκης για τον εαυτό της και μια επιλεγμένη ομάδα «ΕΑ» δηλαδή «αποτελεσματικών αλτρουιστών».

Εκτός από το να χρησιμεύει ως καταφύγιο σε ενδεχόμενο κίνδυνο μιας αποκάλυψης, «πιθανώς υπάρχουν και άλλα πράγματα που είναι χρήσιμο να κάνουμε και με μια κυρίαρχη χώρα», σύμφωνα με ένα σημείωμα μεταξύ του νεότερου Bankman-Fried και του φιλάνθρωπου συμβούλου, το οποίο περιλήφθηκε στο κατηγορητήριο.

Διαβάστε περισσότερα