Η κεντρική τράπεζα της Αυστραλίας λέει ότι θα διευθύνεται από γυναίκα για πρώτη φορά από την ίδρυσή της το 1960.

Η Michele Bullock θα διαδεχθεί τον Philip Lowe, ο οποίος πλησιάζει στο τέλος της επταετούς θητείας του διοικητή της Αποθεματικής Τράπεζας της Αυστραλίας (RBA). Ο διορισμός της έρχεται καθώς η χώρα δίνει μάχη με τις αυξανόμενες τιμές και η RBA αντιμετωπίζει μια μεγάλη ανατροπή.

Αύξησε τα επιτόκια στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τον πληθωρισμό.

Ανδροκρατούμενος ο κλάδος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Αυστραλίας

Ο κλάδος των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Αυστραλίας κυριαρχείται από άντρες και έχει ένα από τα μεγαλύτερα διαφοροποιημένα μισθολογικά κενά μεταξύ των δύο φύλων.

Η κυρία Bullock, η οποία είναι επί του παρόντος αναπληρώτρια κυβερνήτης της RBA, πρόκειται να ξεκινήσει την επταετή θητεία της ως κυβερνήτης στις 18 Σεπτεμβρίου.

Η κυρία Bullock έχει περιγραφεί ως μια insider της RBA, έχοντας ενταχθεί στην κεντρική τράπεζα ως αναλύτρια πριν από σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.

Εκείνη την περίοδο κατείχε ανώτερες διευθυντικές θέσεις, συμπεριλαμβανομένης της βοηθού κυβερνήτη και επικεφαλής του τμήματος πολιτικής πληρωμών, προτού διοριστεί ως υποδιοικητής της RBA τον Απρίλιο του 2022.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Anthony Albanese ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η Bullock ήταν «εξέχουσα οικονομολόγος, με μακρά και διακεκριμένη καριέρα στην κεντρική τράπεζα».

Διαβάστε περισσότερα