Τα κρυπτονομίσματα ανέβηκαν την Τετάρτη μετά από το πρόσφατο sell-off καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να αντιδορύν στην “καλοκαιρινή ύφεση” της αγοράς και προσβλέπουν στην ετήσια συνεδρίαση της Federal Reserve στο Jackson Hole του Wyoming, την Παρασκευή.

Το Bitcoin αυξήθηκε περισσότερο από 2% στα 26.517,09 δολάρια. Το κρυπτονόμισμα κινείται γύρω από το επίπεδο των 26.000 δολαρίων από τότε που έπεσε κάτω από αυτό ξαφνικά στα τέλη της περασμένης εβδομάδας και σημείωσε τη χειρότερη εβδομάδα του από τον Μάιο.

To Ether πρόσθεσε περισσότερο από 3% στις συναλλαγές στα 1.684,20 $.

To νόμισμα της Binance , το τρίτο μεγαλύτερο περιουσιακό στοιχείο κρυπτογράφησης με κεφαλαιοποίηση αγοράς εξαιρουμένων των stablecoins, κέρδισε 4%.

Τα tokens που συνδέονται με τους ανταγωνιστές του ethereum αυξήθηκαν επίσης. Το κέρμα Solana  έκανε άλμα 6%, ενώ το Cardano’s κέρδισε 5,5% και το Polygon’s αυξήθηκε 4%.

Η άνοδος της αγοράς κρυπτονομισμάτων συνέπεσε με τα κέρδη στους μεγάλους μέσους όρους μετοχών. Τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης αυξήθηκαν πιο έντονα γύρω στο μεσημέρι , αν και δεν είναι σαφές τι ακριβώς θα μπορούσε να προκάλεσε την απότομη κίνηση.

Η αγορά ανησυχεί επίσης τις τελευταίες εβδομάδες ότι ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell θα μπορούσε να απευθύνει μια πιο επιθετική ομιλία σχετικά με τις αυξήσεις επιτοκίων αυτή την εβδομάδα στη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας στο Jackson Hole.

Η αγορά των Crypto υποφέρει από την άνοιξη λόγω χαμηλής ρευστότητας και περιορισμένους όγκους συναλλαγών, γεγονός που έχει επιδεινώσει τις ανοδικές και καθοδικές κινήσεις. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του εποχικά υποτονικού μήνα Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμη: