Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Binance δήλωσε ότι θα εγκαταλείψει την Ολλανδία μετά την απόρριψη της αίτησης της εταιρείας για εγγραφή στο ολλανδικό καθεστώς εξουσιοδότησης κρυπτονομισμάτων.

Κάνοντας σχετική αναφορά σε έναν πάροχο υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων, η Binance είπε την Παρασκευή ότι δεν θα μπορούσε πλέον να εξυπηρετεί Ολλανδούς πελάτες «καθώς δεν μπορέσαμε να εγγραφούμε ως VASP στην ολλανδική ρυθμιστική αρχή».

Η εταιρεία δεν έδωσε τον λόγο για τον οποίο δεν μπόρεσε να λάβει άδεια από τις ρυθμιστικές αρχές.

Από την Παρασκευή, κανένας νέος χρήστης του Binance δεν θα γίνεται δεκτός στην πλατφόρμα.

Από τις 17 Ιουλίου η παύση συναλλαγών

Από τις 17 Ιουλίου, η Binance είπε ότι θα πάψει να επιτρέπει στους χρήστες να αγοράζουν μάρκες, να εμπορεύονται ή να κάνουν καταθέσεις, αν και η λειτουργία ανάληψης παραμένει ενεργή.

Η Binance συνέστησε στους χρήστες να αποσύρουν τα περιουσιακά τους στοιχεία από τους λογαριασμούς τους.

Η ολλανδική κεντρική τράπεζα, η οποία είναι υπεύθυνη για την εξουσιοδότηση νέων παρόχων υπηρεσιών εικονικών περιουσιακών στοιχείων, δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλια.

Σύμφωνα με το ισχύον ρυθμιστικό καθεστώς, η Binance μπορεί να λάβει έγκριση για να δραστηριοποιηθεί σε χώρα της ΕΕ μόνο με την εγγραφή της σύμφωνα με τους κανόνες της για την πρόληψη της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Πού έχει λάβει άδεια λειτουργίας μέχρι στιγμής η εταιρεία

Η εταιρεία έχει λάβει μέχρι στιγμής τέτοιες εγκρίσεις στη Γαλλία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Πολωνία, τη Σουηδία και τη Λιθουανία. Αυτό πρόκειται να αλλάξει μόλις η ΕΕ εγκρίνει τον κανονισμό της για τις αγορές σε κρυπτογραφικά περιουσιακά στοιχεία (MiCA).

Η MiCA στοχεύει να εναρμονίσει τη ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων σε ολόκληρο το μπλοκ και να αποτρέψει τους κακούς παράγοντες από το να βλάψουν τους καταναλωτές, ιδιαίτερα στον απόηχο της χρεοκοπίας σοκ της FTX τον Νοέμβριο.

Μόλις τεθεί σε ισχύ το MiCA , οι εταιρείες κρυπτογράφησης με εγγραφή σε μια χώρα της ΕΕ θα μπορούν στη συνέχεια να το χρησιμοποιούν για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άλλα κράτη μέλη.

Διαβάστε περισσότερα