Οι επενδυτές κρυπτογράφησης απέσυραν 791,6 εκατομμύρια δολάρια από το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Binance μέσα σε 24 ώρες, δήλωσε την Τρίτη η εταιρεία ερευνών κρυπτογράφησης Nansen, μετά την αποκάλυψη 13 κατηγοριών για τίτλους κατά της εταιρείας και του ιδρυτή της Changpeng Zhao.

Μετά την κατάρρευση του φερόμενου ως δόλιου ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης FTX τον Νοέμβριο του 2022, οι επενδυτές μετέφεραν τα περιουσιακά τους στοιχεία σε διάφορα χρηματιστήρια, αλλά η Binance κέρδισε τη μερίδα του λέοντος από αυτές τις εισροές.

Μετά τις χρεώσεις της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και Επιβολής της Επιτροπής της Δευτέρας, φαίνεται ότι ορισμένα από αυτά τα κέρδη έχουν περικοπεί.

Οι επενδυτές απέσυραν περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,65 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Binance και 13 εκατομμύρια δολάρια από τον αμφισβητούμενο βραχίονα της Binance στις ΗΠΑ στο blockchain Ethereum μετά την αποκάλυψη των κυρώσεων.

Οι εισροές ανήλθαν συνολικά σε μόλις 871,8 εκατομμύρια δολάρια και 11,53 εκατομμύρια δολάρια σε Binance και Binance.US, αντίστοιχα.

Η SEC ισχυρίστηκε ότι η Binance είχε εμπλακεί σε μη καταχωρημένη προσφορά και πώληση τίτλων, ότι ο Zhao και οι οντότητες του είχαν αναμείξει ακατάλληλα κεφάλαια επενδυτών με τα κεφάλαια της Binance και ότι το ανταλλακτήριο ανέτρεψε τους δικούς του ελέγχους για να επιτρέψει σε θεσμικούς επενδυτές των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν το διεθνές χρηματιστήριο της Binance από την υποτιθέμενη έκδοση με τείχος προστασίας των ΗΠΑ.

Η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων είχε ήδη αποκαλύψει ένα παρόμοιο σύνολο χρεώσεων κατά του χρηματιστηρίου κρυπτογράφησης νωρίτερα φέτος.

Οι ισχυρισμοί για σύγκρουση και αποτυχίες συμμόρφωσης απηχούν τις κατηγορίες που επιβλήθηκαν εναντίον του ιδρυτή της FTX, Sam Bankman-Fried, και της κατάρρευσης του χρηματιστηρίου του. Οι δύο οντότητες του Zhao και της Binance έχουν αμφισβητήσει έντονα τους ισχυρισμούς.

Διαβάστε περισσότερα