Το Bitcoin κέρδισε ξανά έδαφος αφού έφτασε στα χαμηλά των 25.800 δολαρίων αργά την Παρασκευή, φτάνοντας τα 27.400 δολάρια νωρίς το πρωί της Δευτέρας.

Οι αγορές προετοιμάζονται για μια πολυάσχολη εβδομάδα με τα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ να ανακοινωθούν την Τρίτη και ο πρόεδρος της Federal Reserve Jerome Powell να μιλήσει την Παρασκευή.

Οι μετοχές και τα εμπορεύματα ανέβηκαν επίσης νωρίς τη Δευτέρα. Ορισμένοι έμποροι πιστεύουν ότι η διατήρηση του επιπέδου των 27.000 δολαρίων από το bitcoin τις τελευταίες ημέρες θέτει το κρυπτονόμισμασε τροχιά για νέα νέα υψηλά.

Μεταξύ άλλων κινητών κρυπτονομισμάτων τη Δευτέρα, το Lido DAO, μια λύση πονταρίσματος για το Ethereum, κέρδισε 10% και το Litecoin (LTC) σημείωσε άνοδο 8%.

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής της επιβολής κρυπτογράφησης του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ (DOJ) υποσχέθηκε καταστολή της παράνομης συμπεριφοράς σε πλατφόρμες συναλλαγών, ανέφεραν τη Δευτέρα οι Financial Times.

Παύει τη δραστηριότητά της στον Καναδά η Binance

Την ίδα περίοδο το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Binance ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει τις δραστηριότητές του στον Καναδά, επικαλούμενο το δύσκολο ρυθμιστικό περιβάλλον.

«Είχαμε μεγάλες ελπίδες για την υπόλοιπη καναδική βιομηχανία blockchain», ανέφερε η εταιρεία σε tweet της Παρασκευής.

«Δυστυχώς, η νέα καθοδήγηση που σχετίζεται με τα stablecoins και τα όρια επενδυτών που παρέχονται σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων καθιστά την αγορά του Καναδά να μην είναι πλέον φιλόξενη για το Binance αυτήν τη στιγμή».

Τον Φεβρουάριο, οι Canadian Securities Administrators (CSA) παρουσίασαν νέες οδηγίες που απαγόρευαν στις πλατφόρμες διαπραγμάτευσης περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης εντός της χώρας να επιτρέπουν στους πελάτες να αγοράζουν ή να καταθέτουν stablecoins χωρίς την προηγούμενη έγκριση της CSA.

Η απόκτηση αυτής της έγκρισης θα απαιτούσε από την πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων να περάσει τους διάφορους ελέγχους δέουσας επιμέλειας της CSA.

Διαβάστε περισσότερα