Ο οίκος Sotheby’s, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 24% των παγκόσμιων πωλήσεων σε δημοπρασίες έργων τέχνης, έχει εγκαινιάσει μια διαδικτυακή δευτερεύουσα αγορά για τα επιμελημένα μη ανταλλάξιμα tokens (NFT) καθώς ο οίκος δημοπρασιών έργων τέχνης 279 ετών επεκτείνει την στήριξή του στα ψηφιακά στοιχεία.

Ο Sotheby’s ανάρτησε τη Δευτέρα στο Twitter ότι η νέα αγορά NFT, που χτίστηκε από τη μονάδα Sotheby’s Metaverse, θα περιλαμβάνει μια περιοδικά ανανεούμενη, επιμελημένη επιλογή καλλιτεχνών που έχουν επιλεγεί από τους ειδικούς του Sotheby’s και οι συλλέκτες μπορούν να κάνουν συναλλαγές στην πλατφόρμα του.

«Οι πλήρεις συναλλαγές peer-to-peer θα εκτελούνται σε Ethereum και Polygon blockchains», ανέφερε ο Sotheby’s στο tweet, προσθέτοντας ότι τα δικαιώματα μεταπώλησης καλλιτεχνών θα «πιστωθούν απευθείας στο blockchain μέσω έξυπνων συμβολαίων αγοράς».

Η δευτερεύουσα αγορά θα φιλοξενεί έργα τέχνης NFT σε εναλλαγή, με έργα ψηφιακών καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των XCOPY, Tyler Hobbs και Claire Silver, είπε η εταιρεία.

Ο οίκος Sotheby’s υιοθέτησε πρόσφατα τη χρήση των κρυπτονομισμάτων στον κόσμο των δημοπρασιών.

Τον Ιούλιο του 2021, η εταιρεία πούλησε ένα διαμάντι 101,38 καρατίων για 95,1 εκατομμύρια δολάρια HK (12,1 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ) σε ένα απροσδιόριστο κρυπτονόμισμα σε δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ.

Τον περασμένο μήνα, ο οίκος Sotheby’s δήλωσε ότι θα πραγματοποιήσει πωλήσεις της λεγόμενης συλλογής έργων τέχνης “Grails“, η οποία αποτελείται από έργα τέχνης NFT που ανήκουν στο χρεοκοπημένο crypto hedge fund Three Arrows Capital, κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας εκπτώσεων Marquee στο Sotheby’s της Νέας Υόρκης που ξεκινά στις 19 Μαΐου.

Διαβάστε περισσότερα