Τα κρυπτονομίσματα ήταν υπό πίεση την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές αντιμετώπισαν ανανεωμένες ανησυχίες για την οικονομία των ΗΠΑ.

Το Bitcoin ήταν τελευταία χαμηλότερα κατά περίπου 2% στα 28.506,00 $, σύμφωνα με την Coin Metrics.

Η πτώση ξεκίνησε μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης πολιτικής της Federal Reserve τον Ιούλιο. Αργά την Τετάρτη, το Bitcoin έπεσε στα 28.335,42 $, το πιο αδύναμο από τα τέλη Ιουνίου.

Τα πρακτικά της κεντρικής τράπεζας από τη συνεδρίαση του Ιουλίου προειδοποίησαν ότι οι αξιωματούχοι της Fed βλέπουν «ενισχυόμενους κινδύνους» για τον πληθωρισμό που θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε περισσότερες αυξήσεις επιτοκίων.

Σε εκείνη τη συνεδρίαση, η Fed αύξησε το βασικό της επιτόκιο στο υψηλότερο των τελευταίων 22 ετών. Οι αγορές στοιχηματίζουν ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα έκανε άλλες κινήσεις στα επιτόκια φέτος.

Σε αντίδραση, η χρηματιστηριακή αγορά υποχώρησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα την Τετάρτη και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ έφτασε στο υψηλότερο κλείσιμό της από το 2008.

Η συσχέτιση του Bitcoin με τις μετοχές βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, σύμφωνα με την Coin Metrics, αλλά το 2022 έφτασε στο υψηλό όλων των εποχών ως απάντηση στην εκστρατεία αύξησης των επιτοκίων της Fed για τον περιορισμό του πληθωρισμού.

Διαβάστε ακόμη: