Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones διαπραγματεύτηκε υψηλότερα την Τετάρτη, καθώς οι επενδυτές περίμεναν τη δημοσίευση των πρακτικών από τη συνεδρίαση της Federal Reserve τον Ιούλιο.

Η Wall Street σήμερα διαπραγματεύεται σε συνέχεια μιας πτωτικής συνεδρίασης που σημάδεψε το τελευταίο τμήμα της πτώσης του Αυγούστου.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones κέρδισε 125 μονάδες, ή 0,3%. Ο S&P 500 και το Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 0,1%.

Η Fed πρόκειται να δημοσιεύσει τα πρακτικά από τη συνεδρίασή της τον Ιούλιο αργότερα σήμερα. Τότε, η κεντρική τράπεζα αύξησε τα επιτόκια στα υψηλότερα επίπεδά τους εδώ και περισσότερα από 22 χρόνια.

Οι μετοχές των Travelers, Caterpillar και του γίγαντα πετρελαίου Chevron οδήγησε τα κέρδη του Dow την Τετάρτη. Οι τρεις εταιρείες ενισχύθηκαν περισσότερο από 1% για την ημέρα.

Οι μετοχές της ενέργειας ανέκαμψαν την Τετάρτη μετά την πτώση άνω του 2% την Τετάρτη. Το αμοιβαίο Energy Select Sector SPDR κέρδισε σχεδόν 0,9%. Marathon Oil, Phillips66 και APA οδήγησαν τα κέρδη του κλάδου.

Ξεκίνησε το backend της σεζόν εταιρικών οικονομικών αποτελεσμάτων

Οι μετοχές της Target σημείωσαν άνοδο κοντά στο 4,8% ακόμη και όταν ο λιανοπωλητής μείωσε τις προοπτικές του για ολόκληρο το έτος. Ασφαλιστική εταιρεία Progressive σημείωσε άλμα 9%, επίσης στο πίσω μέρος της έκθεσης κερδών της.

Οι κινήσεις ακολουθούν μια χαμένη συνεδρίαση στη Wall Street, με τους τρεις κύριους δείκτες να ολοκληρώνουν περισσότερο από 1% χαμηλότερα την Τρίτη.

Με τις απώλειες ο Dow διέκοψε ένα σερί τριών ημερών. Εν τω μεταξύ, ο S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 50 ημερών, γεγονός που θα μπορούσε να σηματοδοτήσει μια ύφεση στο μέλλον.

Χρηματοοικονομικές μετοχές συμπεριλαμβανομένης της JPMorgan Chase, Wells Fargo και Bank of America υποχώρησαν μετά την προειδοποίηση της Fitch ότι ενδέχεται να αναγκαστεί να υποβαθμίσει τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας δεκάδων τραπεζών.

Διαβάστε ακόμη: