Η απόδοση του 2ετούς ομολόγου των ΗΠΑ έφτασε σε επίπεδο που δεν είχε παρατηρηθεί εδώ και 16 χρόνια την Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές απορρόφησαν ισχυρά δεδομένα για τις θέσεις εργασίας που θα μπορούσαν να σημαίνουν περαιτέρω σύσφιξη από την Federal Reserve.

Το 2ετές Treasury bill σημείωσε άνοδο κατά περισσότερες από 11 μονάδες βάσης στο 5,063%.

Η απόδοση έφτασε στο υψηλό του 5,120%, το οποίο ξεπέρασε τελευταία φορά στις 15 Ιουνίου 2007, όταν έφθασε στο 5,121%. Εν τω μεταξύ, η απόδοση στο 10ετές ομόλογο ήταν τελευταία στο 4,037% μετά από άλμα 9 μονάδων βάσης.

Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου ξεπέρασε το 4% την Πέμπτη. Η απόδοση του τίτλου διαπραγματεύτηκε τελευταία στο 4,025% μετά από άλμα 9 μονάδων βάσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποδόσεις και οι τιμές των ομολόγων κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις και μία μονάδα βάσης ισούται με 0,01%.

Σχεδόν διπλάσιες των εκτιμήσεων οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα

Η έκθεση απασχόλησης της ADP έδειξε ότι οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν κατά 497.000 τον Ιούνιο, πολύ πάνω από τις 220.000 θέσεις εργασίας του Dow Jones. Είναι επίσης μεγαλύτερο από την αύξηση των 267.000 που καταγράφηκε τον Μάιο. Σημειώνεται ότι τα δεδομένα της ADP θεωρούνται πιο αναξιόπιστα από άλλα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας και προέρχονται από την επίσημη έκθεση μισθοδοσίας του Ιουνίου της Παρασκευής.

Οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones αναμένουν ότι προστέθηκαν 240.000 μισθοδοσίες εκτός γεωργικών εκμεταλλεύσεων τον περασμένο μήνα, ποσοστό χαμηλότερο από τις 339.000 θέσεις εργασίας που προστέθηκαν τον Μάιο.

Ωστόσο, οι επενδυτές μπορεί τώρα να αυξάνουν τις προσδοκίες τους για έναν ισχυρότερο αριθμό που θα μπορούσε να υποδεικνύει ότι η Federal Reserve θα συνεχίσει την εκστρατεία αυξήσεων της αυτόν τον μήνα μετά από μια παύση.

Η κεντρική τράπεζα θα αποφασίσει για τα επιτόκια στις 26 Ιουλίου.

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η συνεχιζόμενη ισχύς στην αγορά εργασίας ήταν ένας από τους βασικούς μοχλούς πίσω από τη θέση της κεντρικής τράπεζας ότι απαιτείται περαιτέρω περιορισμός για την ψύξη της οικονομίας.

Τα δεδομένα θα μπορούσαν επομένως να επηρεάσουν τις επόμενες κινήσεις της πολιτικής επιτοκίων που ακολουθεί η Fed, ειδικά τον ρυθμό με τον οποίο μπορεί να αυξηθούν τα επιτόκια. Ο Powell είπε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα απέκλειε το ενδεχόμενο αύξησης των τιμών σε διαδοχικές συναντήσεις.

Διαβάστε περισσότερα