Οι αδερφές της Coco Lee, Carol και Nancy Lee, ανακοίνωσαν ότι η Κινέζα τραγουδίστρια, που δάνεισε τη φωνή της στην Μουλάν αυτοκτόνησε στο σπίτι της την Κυριακή.

«Με μεγάλη λύπη, είμαστε εδώ για να ανακοινώσουμε τα πιο σπαρακτικά νέα: η CoCo έπασχε από κατάθλιψη μερικά χρόνια, αλλά η κατάστασή της επιδεινώθηκε δραστικά τους τελευταίους μήνες. Αν και η CoCo ζήτησε επαγγελματική βοήθεια και έκανε ό,τι μπορούσε για να καταπολεμήσει την κατάθλιψη, δυστυχώς αυτός ο δαίμονας μέσα της την κυρίευσε», ανέφεραν οι αδερφές Lee σε μια ανάρτηση στα social media.

«Στις 2 Ιουλίου, έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στο σπίτι της. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Παρά τις καλύτερες δυνατές προσπάθειες στο νοσοκομείο για τη διάσωση και την επαναφορά της μετά το κώμα, τελικά πέθανε στις 5 Ιουλίου 2023», πρόσθεσαν.

Γεννημένη στο Χονγκ Κονγκ, η Λι μετακόμισε σε πολύ νεαρή ηλικία στις ΗΠΑ, όπου και ξεκίνησε την καριέρα της. Αφού κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ, με τίτλο «Mandarin», έδωσε τη φωνή της στην ηρωίδα της Disney «Μουλάν» στην ομώνυμη ταινία, ενώ ερμήνευσε και το soundtrack του «Hidden Dragon» το 2001.

«Όχι, μόνο μας έφερνε χαρά με τα τραγούδια και τους χορούς της τα τελευταία 29 χρόνια, αλλά εργάστηκε σκληρά για να ανοίξει νέους δρόμους για τους Κινέζους τραγουδιστές στη διεθνή μουσική σκηνή. Έκανε ό,τι μπορούσε για να λάμψει για τους Κινέζους», είπαν οι αδερφές της.

Το τελευταίο της single κυκλοφόρησε πριν από δύο εβδομάδες με τίτλο «Battle Song». Η τραγουδίστρια είχε παντρευτεί τον Μπρους Ρόκοβιτς το 2011.

Διαβάστε περισσότερα