Aμερικανικό εφετείο αποφάσισε υπέρ της εταιρείας επενδύσεων κρυπτογράφησης Grayscale στην υπόθεσή της κατά της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) σχετικά με την προτεινόμενη εισαγωγή στο χρηματιστήριο ενός διαπραγματεύσιμου αμοιβαίου κεφαλαίου που παρακολουθεί απευθείας την τιμή του bitcoin.

Το Εφετείο της Περιφέρειας της Κολούμπια των ΗΠΑ έκρινε την Τρίτη ότι η SEC δεν ήταν σε θέση να εξηγήσει πλήρως το σκεπτικό της πίσω από την απόρριψη της αίτησης της Grayscale για την εισαγωγή ενός spot bitcoin ETF και ότι η Επιτροπή έπρεπε να επανεξετάσει την απόφασή της.

Οι τιμές του Bitcoin εκτινάχθηκαν μετά την κίνηση αυτή και διαπραγματεύονταν με άνοδο 5,3% στα 27.448,0 δολάρια. To Ethereum σημείωσε επίσης άνοδο 4%, σύμφωνα με το investing.com.

Η απόφαση είναι μια σημαντική νίκη για την Grayscale και τη βιομηχανία κρυπτογράφησης και θα μπορούσε να ανοίξει το δρόμο για μια ενδεχόμενη εισαγωγή ενός spot bitcoin ETF για πρώτη φορά στις αγορές των ΗΠΑ.

Η SEC έχει επανειλημμένα απορρίψει αιτήσεις για ένα spot bitcoin ETF, έχοντας απορρίψει την αίτηση της Grayscale τον Ιούνιο του 2022 λόγω ανησυχιών σχετικά με τους μηχανισμούς καταπολέμησης της απάτης και την προστασία των επενδυτών. Είχε επικαλεστεί τον ίδιο λόγο όταν απέρριψε αρκετές άλλες αιτήσεις για ένα spot ETF, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Ark, VanEck και Fidelity. Η Grayscale είχε προσφύγει στη SEC για την απόρριψη του Ιουνίου.

Διαβάστε ακόμη: