Η αγορά κρυπτονομισμάτων έπεσε στο ξεκίνημα της εβδομάδας, καθώς οι έμποροι έστρεψαν την προσοχή τους σε νέα δεδομένα για τον πληθωρισμό και αφομοιώνοντας τα πιο πρόσφατα στη νομική μάχη της SEC με την Ripple.

Το Bitcoin υποχώρησε περισσότερο από 2,8% για να διαπραγματευτεί στα 25.004,45 $, σύμφωνα με την Coin Metrics. Το Ether, του οποίου οι κινήσεις ακολουθούν αυτές του bitcoin ως περιουσιακό στοιχείο κρυπτογράφησης «μπλε τσιπ» αντί για άλλο altcoin, διαπραγματεύτηκε τελευταία κατά περίπου 4% στα 1.540,10 δολάρια.

Το Bitcoin έπεσε για λίγο κάτω από τα 25.000 $, την πρώτη φορά κάτω από αυτό το βασικό επίπεδο υποστήριξης από τον Ιούνιο.

Τα Altcoins οδήγησαν την άρνηση της αγοράς κρυπτογράφησης να ξεκινήσει την ημέρα, αφού η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αργά την Παρασκευή υποστήριξε την ανάγκη να ασκηθεί έφεση κατά της δικαστικής απόφασης ορόσημο του Ιουλίου στην υπόθεσή της κατά της Ripple.

Το XRP σημείωσε πτώση 5%, σύμφωνα με την Coin Metrics, μαζί με το Polygon και το Polkadot. Το νόμισμα έχασε 4%, ενώ το Binance Coin, Solana sol και litecoin μειώθηκαν κατά περίπου 3% το καθένα.

«Υπάρχει κάτι σαν κόπωση και με τη γενική υποχώρηση της ρευστότητας από τους διαπραγματευτές αγοράς, οποιαδήποτε κίνηση χαμηλότερα τείνει να είναι πιο ασταθές», δήλωσε ο Darius Tabatabai, συνιδρυτής της Vertex Protocol.

«Τούτου λεχθέντος, το περιβάλλον είναι δύσκολο με τους όγκους να είναι ακόμα χαμηλοί συνολικά και οι χρήστες να μην επιστρέφουν πλήθος στην κρυπτογράφηση ακόμη».

Διαβάστε ακόμη: