Ολόκληρη η αγορά κρυπτογράφησης βρίσκεται σε άνοδο μετά την απόφαση του δικαστή που επιβλέπει το Ripple V. Η SEC απεφάνθη ότι ούτε το XRP, ούτε οι περισσότερες περιπτώσεις στις οποίες συναλλάσσεται, είναι τίτλοι.

Η απόφαση ώθησε επίσης ανταλλακτήρια όπως το Coinbase να επαναλάβουν το XRP από σήμερα.

Σε ένα tweet την Πέμπτη, η Coinbase Assets επιβεβαίωσε ότι θα ενεργοποιήσει ξανά τη διαπραγμάτευση του XRP στο δίκτυο XRP. «Μόλις δημιουργηθεί επαρκής προσφορά αυτού του περιουσιακού στοιχείου, η διαπραγμάτευση στα ζεύγη συναλλαγών XRP-USD, XRP-USDT και XRP-EUR θα ξεκινήσει σε φάσεις», δήλωσε η εταιρεία.

Η απόφαση για επανακαταχώριση βασίζεται στην απόφαση του δικαστή Torres ότι οι «προγραμματισμένες» πωλήσεις XRP, συμπεριλαμβανομένων των πωλήσεων σε δευτερεύουσες αγορές, όπως τα χρηματιστήρια ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, δεν είναι συναλλαγές τίτλων.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Gemini που ανήκει στην Winklevoss εξετάζει επίσης το ενδεχόμενο νέας εισαγωγής του XRP. Ο Tyler Winklevoss είπε ότι η απόφαση «τονίζει πώς η SEC είναι ένας αποτυχημένος θεσμός».

Η SEC ισχυρίστηκε ότι αυτό συνέβη όταν κατηγόρησε για πρώτη φορά την Ripple για παραβιάσεις του νόμου περί χρεογράφων τον Δεκέμβριο του 2020. Η Coinbase και άλλα χρηματιστήρια διέγραψαν σύντομα το XRP ως απάντηση.

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της Coinbase σημείωσε άνοδο 24% την ημέρα στα 107,00 $, συνεχίζοντας την ανοδική τάση αφού έλαβε μια σταθερή αμυντική στάση έναντι της δικής της αγωγής SEC τον περασμένο μήνα.

Η αγωγή ισχυριζόταν ότι πάνω από δώδεκα νομίσματα που διαπραγματεύονται στις πλατφόρμες της Coinbase ήταν τίτλοι και ότι η υπηρεσία πονταρίσματος ήταν επίσης προσφορά τίτλων.

Πολλά από αυτά τα νομίσματα είναι τώρα σε ράλι, συμπεριλαμβανομένων των Cardano (ADA), Solana (SOL) και Polygon (MATIC), τα οποία αυξάνονται πάνω από 20% την ημέρα.

Ακόμη και το Bitcoin – το οποίο η SEC είχε ήδη χαρακτηρίσει ως μη-ασφάλές – σημείωσε ετήσιο υψηλό την Πέμπτη, αυξανόμενο κατά 4% στα 31.700 δολάρια.

Το XRP έχει ήδη αυξηθεί κατά 75% την ημέρα, ξεπερνώντας την BNB ως το τέταρτο μεγαλύτερο κρυπτογράφηση σε κεφαλαιοποίηση αγοράς.

Διαβάστε περισσότερα