Η Κίνα εξάγει αποπληθωρισμό σε όλο τον δυτικό κόσμο.

Σε τελική ανάλυση, αυτό θα είναι καλό για τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, καθώς σχετίζεται με το τέλος του παγκόσμιου κύκλου αύξησης των επιτοκίων, σύμφωνα με παρατηρητές της αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Το Bitcoin διατηρήθηκε σταθερά πάνω από τα 30.000 δολάρια νωρίς τη Δευτέρα, καθώς τα στοιχεία του δείκτη τιμών παραγωγού (PPI) από την Κίνα υποδηλώνουν ότι ο παγκόσμιος κύκλος σύσφιξης της ρευστότητας που ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου έτους και τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτονομισμάτων πλησιάζει στο τέλος του.

Νέο «χτύπημα» από Powell: Δεν αποκλείονται διαδοχικές αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed

Ο PPI της Κίνας, ένα μέτρο εργοστασιακών τιμών, υποχώρησε 5,4% σε ετήσια βάση τον Ιούνιο, την ένατη συνεχόμενη μηνιαία πτώση και τη μεγαλύτερη πτώση σε επτά χρόνια, σύμφωνα με την ανακοίνωσε που έκανε τη Δευτέρα το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής (NBS).

Αυτό είναι πιθανό να οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές εξαγωγών και αποπληθωριστικές πιέσεις στην παγκόσμια οικονομία. Η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος όλων μεγάλων οικονομιών του κόσμου. Υπενθυμίζεται ότι ο αποπληθωρισμός, μια διαρκής πτώση στο γενικό επίπεδο τιμών, εμφανίζεται όταν ο ρυθμός πληθωρισμού είναι αρνητικός.

Ο επίμονος αποπληθωρισμός σε μία από τις μεγαλύτερες πηγές βιομηχανικών προϊόντων στον κόσμο θα βοηθήσει τις δυτικές κεντρικές τράπεζες, των οποίων οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων στοχεύουν να δαμάσουν τον πληθωρισμό που βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα εδώ και χρόνια και σε ορισμένες περιπτώσεις δεκαετίες, βλάπτει την ευρύτερη οικονομία.

Η Fed αύξησε τα επιτόκια κατά περισσότερες από 500 μονάδες βάσης στο εύρος 5%-5,25% από τον Μάρτιο του 2022 και αντιμετώπισε τραπεζική κρίση στις αρχές του τρέχοντος έτους. Στην Ευρώπη, η Credit Suisse έπρεπε να διασωθεί από την Ελβετική ανταγωνίστρια UBS.

«Η Κίνα εξάγει αποπληθωρισμό σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο», δήλωσε στο CoinDesk ο David Brickell, διευθυντής θεσμικών πωλήσεων στο δίκτυο κρυπτογράφησης ρευστότητας Paradigm.

«Το βλέπουμε να αντικατοπτρίζεται στις εισροές των τιμών παραγωγού, αλλά δεν τροφοδοτείται ακόμη πλήρως στις τιμές καταναλωτή. Τελικά αυτό θα είναι καλό για τον κίνδυνο καθώς σχετίζεται με το τέλος του παγκόσμιου κύκλου αυξήσεων επιτοκίων

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, τα δεδομένα PPI της Κίνας απέτυχαν να πυροδοτήσουν ένα ράλι υψηλού κινδύνου, με το Bitcoin να έχει ελάχιστη κατευθυντική σαφήνεια πάνω από τα 30.000 $ και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης να συνδέονται με τον S&P 500 που διαπραγματεύονται ηπιότερα.

Φαίνεται ότι οι επενδυτές εστιάζουν επί του παρόντος στα αρνητικά των στοιχείων…

Η συνεχιζόμενη πτώση του κινεζικού αριθμού δείχνει μια στασιμότητα της οικονομικής ανάκαμψης. Στις αρχές του τρέχοντος έτους, οι αναλυτές ανέφεραν ευρέως το άνοιγμα της Κίνας ως ένα σημαντικό ανοδικό σήμα για την παγκόσμια ανάπτυξη και τα περιουσιακά στοιχεία κινδύνου.

Η αδυναμία μετά τα δεδομένα στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του S&P 500 και στα ασιατικά χρηματιστήρια μπορεί να αποδοθεί στην ισχυρή σχέση μεταξύ των παγκόσμιων κερδών και των κινεζικών τιμών παραγωγού.

Διαβάστε περισσότερα